Petra och Måns – en duo som trivs i ESC-bubblan

Maringns_petra2_zpstfogmzra
Måns Zelmerlöw & Petra Mede med fokus framåt

Petra Mede och Måns Zelmerlöw tog plats bakom podiet mitt emellan Sven Stojanovic (show producer) och Edward af Sillén. Det var mycket skratt och glädje under söndagens presskonferens och den där kemin som programledarna nämnde finns mellan de lyste igenom väldigt tydligt, liksom den tighta kemin som finns mellan programledarna och manusförfattaren Edward.

Petra lyckades även få en manlig brittisk journalist att snabbt komma av sig när hon flirtade med hans accent och fick både samlad press och ackrediterade fans till skratt.
– I do that to men, blev hennes käcka svar.

Petra Mede som fick leda Eurovision Song Contest redan 2013 sa då att det var ett ”once in a lifetime”- ögonblick som hon inte kunde tacka nej till. Nu när hon återigen får äran att leda programmet så blir det ett ”twice in a lifetime”- ögonblick fyllt av kärlek, humor och glädje. Måns som egentligen velat fokusera på sitt artisteri istället för programledande tackade ändå ja till ESC när frågan kom.
– Det är för stort för att tacka nej till och så kul att vara inuti Eurovisionsbubblan igen samt att få uppleva det på ett annat sätt den här gången.
Måns nämner att veckorna i Wien var fantastiska men att det var intervjuer från morgon till kväll så nu finns chans att få njuta mer av detta, även om intervjuerna ersatts av repetitioner hela dagarna. Han ser fram emot att få leda evenemanget inför publik också. Vilket sker så snart som ikväll måndag.

Sven fick frågan av Jovan som ledde presskonferensen under gårdagen om hur det är att jobba med Petra och Måns och hade bara en sak att säga om det, fantastiskt och en gåva. Sven har jobbat med tv i mer än 20 års tid och är imponerade av duon som döpts om till ”Swiss army knifes of hosting”.
– De vet allting, de kan dansa och sjunga, de kan vara de mest professionella av värdar. De är komiker så jag vet inte vad de saknar. De saknar inget.

Petra Mede är visserligen ingen gröngöling eller som hon själv sa under presskonferensen, underdog, längre vad gäller att leda ESC men hon påpekade också att det här skiljer sig mot 2013. Då stod hon ensam på scenen, nu är de en duo som ska dela på värdskapet så att jämföra de två vill hon inte ge sig på.
Medan Måns känner sig säker och trygg med Petra som han litar på fullt ut och har bra kemi till så känner sig även ”show producer” Sven väldigt nöjd med var de befinner sig nu.
– I think we are in a good place, sade han och påpekade samtidigt att de delat upp det så att Christer Björkman har hand om artisterna medan Sven jobbar mer med programledarna.

Vad det gäller innehållet visar Edward på att det kommer skilja sig från Malmö på så vis att historian som man är ute efter att skapa skiljer sig från Malmö för tre år sedan. 2013 var det viktigt att visa att en programledare kan klara detta. Nu vill man få folk att känna att de älskar ESC, vilket båda programledarna också gör, och det hoppas Edward ska synas utåt.

Nog tycks Petra älska Eurovision. Så pass mycket att hon har långt gångna planer. Att leda ”Eurovision Song Contest’s Greatest Hits” tillsammans med Graham Norton var tydligen så roligt att hon siktar in sig på att leda 120 års-jubileumsshowen om 59 år.
– Det är jag och Lys Assia.

Med tanke på vad som framkom under förmiddagen igår så kan man bara konstatera att vi har tre shower att se fram emot där Petra (och troligen även Måns Zelmerlöw) kommer att sjunga. Detta då svaret på om den kvinnliga delen av duon kommer att sjunga även i år var tvåordigt: ”Oh yes!” Inte ens managern kan stoppa henne från det. Det kommer att vara shownummer som hon är stolt över och som Edward af Salén har skapat till en sammansvetsad duo.

Petra Medes tre designers:
Valerie
Ida Lanto
Lars Wallin

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *