Nytt från Miriam som öppnar sommarens allsång

Miriam Bryant fick en mindre hit för ungefär 2 år med sin låt ”push play” som hon även nominerades till P3 guld med men det var i höstas som hon erövrade svenska folkets hjärtan i och med sitt deltagande i senaste säsongen av ”Så mycket bättre”. Flera av Miriams förebilder har sysslat med visor och folkmusik och bevarandet av den traditionen nämner Miriam själv när hon kommer in på Allsång på Skansen. För bara några dagar sedan släppte hon nytt material, detta samtidigt som sångerskan är ute på en riksturné och gör mitt i denna ett stopp för att förgylla allsångspremiären.

Miriam lär inte ångra sitt beslut att ha tackat ja till ”Så mycket bättre” då det gav henne ett rejält uppsving, vilket är väldigt kul säger hon själv.
– Då blir man stolt över och nöjd och det är ett bevis på att man det man gör liksom funkar på något sätt.

Det lär inte vara någon hemlighet att Miriam tycker det är väldigt kul att stå på scenen, oavsett vad det är man ska göra. Hon är ändå artist och har det som sitt yrke. Däremot kanske inte det inte är lika känt på sättet hon håller visa och folkmusik varmt om hjärtat. Förutom lite nytt material från en lagom fokuserad/sommarnjutande Miriam nästa vecka låter det som att det även kan bli lite äldre toner från henne i någon av sommarens allsånger ur texthäftet.
– Allsång är ju en jättehärlig på ett sätt tradition där man bevarar folkmusik och sådär. Det tycker jag är fint och viktigt. Många av mina egna idoler har liksom sysslat mycket med visor och folkmusik själva, säger hon och lyfter fram sin nya singel ”Black car” som släpptes i fredags.
– Så det kommer bli det bland annat när jag kommer hit.

Kan du ge exempel på idoler som håller på med visor?
– Håkan Hellström till exempel har ju också varit med på allsången flera gånger och det är ingen hemlighet att det är en stor förebild för mig att Håkan är det. Bon Iver är också en stor musikalisk fast en helt annan typ av folkmusik givetvis. Sven-Bertil är också… Alltså det är Taubefamiljen o det arvet liksom. Jag tycker att det är fint och viktigt att man bevarar den traditionen.

Vädret under tisdagarna på Skansen har sannerligen varierat. Det är ingen som har makten att inverka på det (förutom möjligen Lasse Berghagen med sin soldans). Men den stora frågan för premiären är om Miriam kommer ha tur med det. Miriam tycks tappa ord inledningsvis men finner sig sedan.
– Jaså, tur med vädret. Ja det vete faan alltså, man vet aldrig med Sverige och svenska sommaren. Det blir en extra… ett extra litet spänningsmoment för att se om vädret är med oss, vi får se.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *