Humor satte guldkant på veckans allsång

10_zpsbovtburg
Sanna Nielsen och hennes gäster levererade tillsammans med publiken ett bra drag denna härliga sommarkväll, framför allt i allsångerna. Det blev en del visor och lugnare låtar från Lisa Nilsson och Malena Ernman men njutbara sådana. Sanna ledde oss lika stabilt och avslappnat genom denna tisdagskväll, med en del humor från henne men även från gästerna.

Malena har varit med i allsången förut och då stått för operan i programmet men den här gången fick operan lämnas hemma. Istället framförde hon en finstämd och vacker visa vid titel ”Barndomshemmet” som var svår att inte njuta av. Lisa Nilsson körde några av sina äldre låtar denna kväll, bland annat webblåten ”Långsamt farväl” efter den ordinarie timmen. Då var det killarna som stod för de snabbare framträdandena varav Oscar Zias ”Human” togs emot väl av publiken på plats. Daniel Adams-Ray hade tillkommit som artist och tog med sig eget band. Bra uppträdande men han gav inget större bestående intryck.

Veckans allsånger var välkända och fyllda av antingen sommarkänsla, drag eller både och. Det var allt från schlager i Oscar Zias utvalda ”Kärleken är evig” till en riktig klassiker när Daniel Adams-Ray ledde publiken genom Ted Gärdestads ”Sol, vind och vatten”. Dessutom fick Sanna hjälp av Ola Forssmed och Andreas Nilsson i den som är ett måste varje år – ”Gå upp och pröva dina vingar” som fick lite av en ny dimension när publiken uppmanades att resa sig upp vid orden ”gå upp”. Programpunkten Min allsång bestod den här veckan av en allsång som visade sig per automatik bjuda på mycket humor. Förutom alla djurläten i ”Vi bor på landet” blir verserna allt längre och under repet på dagen blev detta för mycket för Sanna som inte längre hängde med och tappade bort sig totalt. När hon väl lyckades hänga med blev hon så andfådd att hon knappt kunde påa nästa programpunkt. Det gjorde att hon helt sonika hoppade över sista versen under genrepet och överlät sången åt orkestern och publiken.

Det var inte bara Sanna som bjöd på sig själv under kvällen. Det gjorde även en avslappnad Oscar Zia som visade mycket av sig själv i samtal med Sanna. Bland annat var hans bästa tips att inte blunda när man körde genom hans hemort för då skulle man tydligen missa den.
Hyllningen till Robert Broberg genom ett medley av hans låtar kändes också genialiskt i och med att alla gästartister inkluderades och enades i den avslutande ”Ingela” där alla i publiken reste sig upp. Betyget på denna kväll blir en ganska jämn musikalisk kväll ändå utan några särskilda dippar eller toppar.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *