Ace Wilder har gått från nykomling till erfaren

Ace1_zpszmtolxz3
Ace Wilder

Ace Wilder, eller Alice Gernandt som hon heter till vardags, har gått från nykomling till erfaren. På fyra år har hon hunnit med tre MF-besök. Noterbart är också att hon faktiskt har tävlat i Göteborg samtliga gånger, årets deltagande inkluderat! I år heter hennes låt ”Wild child”.
– Jag var inget vilt barn när jag var liten men jag är det nu. Nej men låten handlar lite om mig själv och hur jag ser på världen och vad jag går igenom, så den är väldigt personlig. Det var därför jag valde att kalla den ”Wild child”.

Kommer man att känna igen dig eller blir det en ny Ace vi får se i år?
– Den handlar ju om mitt liv så det är som… det här är lite första gången det känns lite naket med äkta känslor på scenen. Så det är lite spännande! För mig är det väldigt nytt. Jag vet inte hur det känns för de som tittar utifrån men för mig känns det väldigt nytt.

Mellan ”Busy doin’ nothing” och ”Don’t worry” var det ändå två år. Nu hoppar hon på tåget igen direkt efter förra årets tredjeplacering. Om det är en fördel av att knappt hinna komma ut ur det innan det är dags igen eller tvärtom är svårt att säga såhär i förhand. Flera har misslyckats. Samtidigt har vi ett praktexempel på Carola som inte vann Melodifestivalen 1990 men tog rejäl revansch året efter och passade då på att kamma hem Sveriges tredje Eurovisionsseger av bara farten… Att Ace går ut sist ger i alla fall en hint om att det är större chans för flipp än flopp på lördag kväll för tjejen som mest tycktes njuta i höstas när hon beskrev startfältet.
– Jag tycker att det känns som ett ganska roligt, asså det är olika stilar alla har. Det är typ nakna killar här… säger Ace och pekar mot killarna i gruppen De vet du som står intill.
– Det blir kul! Det hade vi sist också, ja. Vi har Boris som alltid kommer med såhär skön sång och… Jag vet inte, det känns tryggt att börja med det här gänget.

Helt fritt valt, är det något du känner att du skulle vilja göra någon gång?
– (tänker någon sekund…) Jag skulle vilja dansa i ett vattenfall, och bara se vad man kan göra med det. Bara se hur man skulle utmana… jag vet inte men vatten över huvud taget liksom. Nu menar jag inte dnasa nakna på Sergels torg heller men… och med kläder på. Men alltså bara ”vad mer kan man göra med vatten?” för vatten känns så stort och mäktigt. Det skulle jag nog vilja göra.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *