Malmös startfält en popig mellanmix med få utstickare

DSC7081
A million years – Mariette
Låtskrivare: Thomas G:son, Johanna Jansson, Peter Boström, Mariette Hansson, Jenny Hansson

Mariettes ”A million years” känns lite som en berg-och-dalbana. Den börjar som en något lugnare poplåt, som faktiskt såhär vid uppspelningen känns något seg ,för att sedan bli mer snabb och positiv i refrängen. Helt okej låt som slutar typ lika lugnt som den började. Jag tippar dock att den här kommer växa ganska mycket live.

Himmel och hav – Roger Pontare
Låtskrivare: Thomas G:son, Alexzandra Wickman

Det finns bara en Roger Pontare och du kommer garanterat känna igen honom! Man hör från första ton att det är hans stil. Pontare har sjungit om vindar som viskat hans namn, om Silverland och om stjärnorna tillsammans med Marie Bergman. 2017 sjunger han hon himmel och hav i ett bidrag som går lite åt etniska toner och en ganska härlig melodi i grunden. Stark röst ger låten djup. Just denna låt skulle kunna platsa som filmmusik ur Pocahontas uppföljare. Själva texten i sig är också aktuell just nu.

Up – Etzia
Låtskrivare: Johnny Sanchez, Hanif Sabzevari, Simon Gribbe, Erica Haylett

Här köper vi en biljett till en resa till Kenya eller dyligt och får höra en upptempo och käck låt på engelska medan vi sitter kring en eld i outbacken och får se en lokal musikshow, typ… Up är som skräddarsydd för just Etzia. Man blir faktiskt lite glad av den på något vänster. Dock slår den inte SaRahas bidrag som ligger närmast genremässigt. Än…

Vart har du vart – Allywan
Låtskrivare: Masse Salazar, Samuel Nazari

Allywan sjunger helt på svenska, i något som kan beskrivas som en midtempomix av ballad, pop och hiphop. På onsdagkvällens uppspelning saknade jag energi i låten. Vissa rader känns också lite för långa vilket märktes på att några ord kändes inkastade av bara farten utan att synkas riktigt med musiken. Här kommer Alywan få jobba på att hinna med all text.

Hearts align – Dismissed
Låtskrivare: Ola Salo, Peter Kvint

Nu blir det rock. Det är sköna rocktoner som ”Hearts align” startar med. Vid refrängen lägger gruppen i ännu en växel. En typisk rocklåt som man har hört förut någonstans och som är moderniserad. Gillar att man hör vad de sjunger och den är melodisk med en lätt hård touch. Vers och refräng gifter sig bra.

I don’t give a – Lisa Ajax
Låtskrivare: Ola Svensson, Linnea Deb, Joy Deb, Anton Hård af Segerstad

I själva titeln har det där sista lilla ordet på fyra bokstäver tagits bort. I texten däremot hörs det något mer. Lisa ajax har även hon en melodisk låt. Hon visar prov på både höga och låga toner och är kanske veckasn jobbigaste att sjunga. En halvsnabb poplåt där kören hörs tydligt backa upp sångerskan, särskilt mot slutet.

Good lovin’ – Benjamin Ingrosso
Låtskrivare: Benjamin Ingrosso, Louis Schoorl, Matt Parad, MAG

Benjamin har tillsammans med sitt låtskrivarteam fått till en relativt snabb discopoplåt som även innehåller knäppande av fingrar ganska tidigt in i ”Good lovin'”. Det roliga med den här låten är att den överraskar. Det börjar som en slags radiopopgospel för att sedan svänga av åt ett annat håll och förvandlas till en mer modern discopop. Den lite tuffa takten i musiken har stor del i detta då den är lika framhävande som Benjamins sång. Ett betydigt lugnare parti där han sjunger till enbart piano avslutar låten.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *