Välkomstfesten som aldrig ville ta slut

Välkomstfesten var förlagd till en festlokal cirka ett kvarter från artisthotellet. Platsen var Brygg Club och Café. jag brukar vara smått skeptisk till festlokaler med ordet ”Café” inkluderat. Café är i min värld ett litet trångt ställe som absolut inte kan svälja några hundra festsugna folk som vill allt annat än sitta still en hel kväll. farhågorna visade sig vara helt i fel riktning…

Välkomstfesten skulle börja klockan 19.15 med röda mattan utanför för nyfikna åskådare. Den blev försenad då bilarna artisterna åkte i tydligen tog fel väg dit först. När så till slut artisterna lyckades hitta rätt ramlade de in en efter en. Jon Henrik Fjällgren var inte helt kry och valde att vara hoppa festen. Loreen anlände sist av alla artister och mötte mikrofoner det första hon gjorde. Kvällens i särklass mest uppmärksammade och omringade artist.

aninia_zpsnnqjxapy
Aninia kom ensam till festen.

alex_zps4obsok7x
Axel Schylström hittade snabbt välkomstsdrycken.

alice_fest_zpsttcvg2qw
Alice Svensson festglad

sara_juha_fest_zpscjbr0ivt
Juha Mulari & Sara Varga

pgmledare_zpsku5be3oe
Programledartrion fick samlas ihop för en gemensam poseringsbild

Wiktoria_zpsj99g1rut
Wiktoria hade valt silvrigt och grått tema.

Buffén var liten och uppställd på båda plan då artisterna hade sina bord på nedre planet medan vi andra fick norpa de bord som fanns lediga på det övre planet. Bottenplanet använda dock artisterna mest som sittningsyta.

När de ätit upp och var trötta på att sitta vid borden valde de att komma upp istället då det var mer feststämning och drag där. När maten dukats bort och DJ:n startade musiken förflyttade många längre in i lokalen för att hänga i sofforna, ta något gott att dricka eller för att utöva diverse dansmoves i stunden.

Musiken var blandad och bestod av en del hits, lite Eurovision och annan dansant musik som även inbjöd till viss pardans. Detta var omkring 23.30 och då hade vad jag kunde se många av artisterna lämnat men Les Gordons, dansare, körfolk, skivbolagsmänniskor och en hel del andra var fortfarande kvar. Och får man inte använda konfetti så scen så varför inte köra det på välkomstfestens dansgolv?Det var fortfarande relativt fullt i lokalen och en glad uppsluppen stämning när jag lämnade vid midnatt för att hinna få iväg en deadline.

les g_zpsgdbyhsmz

Välkomstfesten i Skellefteå är den klart bästa hittills på årets turné. Det enda de får backning på var att man gärna önskat få veta när liveuppträdandet på nedre plan skulle börja. SOm det var nu hörde vi plötsligt någon sjunga cover på Robin Stjernbergs ”You” där artisterna satt och åt. Då starten på detta missats vändes stegen upppåt igen i tron att det inte var något speciellt. Fick senare höra av Emelie Fjällström, som visade sig vara just ifrån den här staden, att tjejen om sjöng heter Mika och är en lokal Skellefteåbegåvning.

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *