Sara Varga & Juha Mulari – duon som vill förmedla sin energi

Sara_juha_zpszoyq9ckm
I kvällens deltävling tävlar Sara Varga och Juha Mulari med sin ”Du får inte ändra på mig” som de beskriver som en låt som är genuin, nära och berör. Samtidigt som det är mycket Sara Varga-känsla i låten så ligger bidraget inte heller långt ifrån Juhas egen musik. Deras enda plan är att de bara ska köra på, sen får de se.

Just Sara Varga har en Gävleanknytning genom designern och dragshowartisten Peter Englund som brukar ha ett finger med när det gäller hennes kläder.
– Peter Englund har gjort kläder till en massa andra grejer men klänningen som jag har på mig (scenkläderna för bidraget) den har jag ritat själv. Han har ritat andra kläder som jag har med mig förklarar Sara.
De har visserligen pratat om det men det slutade med att Sara ritade klänningen själv. Om Peter har hon bara gott att säga.
– Peter är fantastisk och jätteduktig och har världens roligaste idéer. Själv kommer jag jobba massa med honom framöver. Han är kanon!

Sara är med för andra gången i festivalen. Första gången hon deltog var med ”Spring för livet” i den trdje deltävlingen ifrån Linköping 2011. Juha däremot debuterar i detta sammanhang. Det visar sig när deras samarbete börjar komma på tal att hon är humoristisk också.
– Tinder! Säger Sara och skrattar när frågan hur de två slog sina musikaliska påsar ihop.

Nu var det inte den vägen deras vägar korsades utan via en gemensam vän som tyckte att de skulle ses och spela ihop. Deras vän trodde de skulle gilla att träffas och mucisera.
– Det skulle klicka som han uttryckte det, säger Juha.
Deras gemensamma vän fick rätt och nu står de alltså tillsammans på scenen och ska försöka bli en av de två bidragen som går till finalen i friends arena om två veckor. Det är intressant att Sara och Juha som det skiljer 18 år emellan har ett bra samarbete på scenen och att deras röster harmonierar så väl med varandra vilket har märkts på repen under veckan. Juha berättar mer kring hur det är att vara med i Melodifestivalen:
– Jag tycker det är jättekul för att alla de här jobbiga bitarna är borta. De fighterna har jag tagit de närmasta två åren bakåt, nu börjar jag tycka att det bara är roligt att vara med om sånt här. Fast det är klart det är en mycket större scen nu. Så här mycket tittare har jag aldrig varit med om.
– Det är bara roligt, nöjer sig Sara med att fylla i.

Då deras scennummer, som Sara själv säger, blir lugnt och stilla hoppas hon att publiken och tittarna finner det ett trevligt att både lyssna på och se på. Något särskilt svårt moment ser de sig inte ha.
– Jag tror att det där ger sig naturligt. Eftersom vi connectar så himla bra så känns det liksom inte fake utan det känns väldigt lätt allting.

Istället vill duon förmedla den energin som de har.
Själva budskapet i låten är viktigt för båda och har en central roll. Sara nämner att hon oavsett om det är en egenskriven låt eller ej vill kunna känna att det finns någon substans i låten. Juha är inne på exakt samma linje. I Saras och Juhas bidrag är det också tydligt att texten står mer i fokus då den är en väldigt stor del av duons nummer.
– Ja det hjälper ju mig. Jag skulle mycket väl ha kunnat skrivit den texten så att säga från eget håll också. Så att den ligger inte långt ifrån min egen musik vilket gör det ännu lättare. För mig är texten allt. Musiken är inramningen men texterna är liksom allt. Nej men vi är här nu och ska köra på bara, säger Juha.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *