Youtubern Anton Hagman inför duellen mot Loreen: ”Vad som helst kan hända”

Anton_loreen_zpsix75xwqkKommer Anton Hagman attt överraska?

Det finns en artist som kön ständigt tycks vara lång till på presskonfererna. Loreen är väldigt uppassad samtidigt som hon både vill och kan sprida kärlek runt sig. Redan när det stod klart att hon gått till andra chansen var det lätt att räkna ut att den som skulle ställas mot henne kan få en ordentlig match.
Den som nu fått den rollen heter Anton Hagman. Han må vara debutant i dessa sammanhang men han har redan byggt upp början på sin karriär genom youtube och det är flera som kommit den vägen som nu är stora artister. Anton är medveten om sin position men tar det med ro och fokuserar på sitt, och vill gärna blicka framåt tillsammans med sin motståndare efter melodifestivalens slut.

Är du en underdog?
– Jag tror det, att jag är en underdog, men det tror jag är bra. Kanske… Jag är debutant så att jag har inte direkt några höga förväntningar på mig om man säger så. Jag ska bara göra mitt bästa så får vi se om folket tycker om det.

Youtuber i grunden
Men Anton kommer från youtube och den kanalen har haft en stark genomslagskraft för flera i sina karriärer. Clara Henry, Keyyo, Ylvis som blev kända utanför Norge tack vare youtube och världsstjärnan Justin Bieber är några av de som har kanalen att tacka. Antons mest sedda klipp på sin kanal är en cover av Ellie Golding som heter ”Love me like you do” och har i skrivande stund över 600 000 visningar.
– Ja det är jättekul. Alltså youtube är så coolt att vem som helst kan göra det de tycker om också.

Om man beskriver er duell som Myrsloken (Loreen) och myran (Anton Hagman), kommer myran att klara sig och lämna myrsloken hungrig?
– Ingen aning , kanske… kanske inte. Det känns som att ingenting har gått som man trott i den här tävlingen så vad som helst kan hända, säger Anton.

Anton har dock mer att säga om detta och nämner en sak som överraskar rejält.
– Jag kanske är en myra som tycker om myrsloken och vill skriva en låt med myrsloken.
Det visar sig att förutom att både Anton och Loreen är från Västerås så känner Anton hennes bror vilket ju faktiskt gör just denna duell än tightare och lite av ett derby.
– Jag planerar att vi ska sitta i studion efter det här, säger han.

Vad för musik vill du gärna göra då?
– Det vet man aldrig. Jag vet aldrig det utan… om jag går in i en studiosession och tänker ”vi ska skriva en sån här låt” då blir det aldrig bra. Man ska gå in i studion och tänka att nu får vi se var kreativiteten tar oss och så blir det som det blir liksom.

Men innan Anton får gå in i studion, kanske tillsammans med Loreen, så gäller det för honom att se huruvida han lyckas norpa finalbiljetten ikväll för att förtsätta sin Melodifestivalresa ännu en vecka.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *