Nöjd Mariette efter finalen – ”Vi behöver hoppfullheten och energin”

17237052_10155949032022222_602536730_o_zpsjqkp4rxq
Foto: Micke Olsson

Mariette placerade sig till slut på en fjärdeplats i det här årets Melodifestival. Hon fick totalt 99 poäng varav 62 av de kom från de internationella jurygrupperna. Hade dessa jurygrupper fått bestämma hade Mariette kommit på en pallplats, nämligen tredje plats. Svenska folket gav henne en femteplats.

Mariette var nöjd över resultatet även om hon väldigt gärna hade fått representera Sverie.
– Ja, fantastiskt va? Det känns jättebra, jättebra.

Internationella juryn gav dig en tredjeplats.
– Ja det blev jag jätteglad för faktiskt, eeehh… och fick lite hopp där. Ni vet ju att jag gärna hade åkt till Kiev. Nu blev det en annan väldigt bra artist som får göra det. Men det blir lite som att man slappnar av när man väl sitter där och väntar. ”Nu har man gjort sitt. Nu är det upp till internationella juryn och svenska folket att rösta” och jag tänkte bara att alla är värdiga vinnare så jag blev bara glad för vem som helst som får åka dit även om jag… man hoppas in i det sista.

Vad tror du juryn såg hos dig?
– Svårt att säga, jag tycker ju själv att det är ett fantastiskt snyggt nummer. Det är ljust och vi behöver det ljusa. Vi behöver hoppfullheten och energin så jag tror det var det som kanske tilltalade.

Hur tror du det går för Robin Bengtsson i kiev?
– Jag tror det blir jättebra. Det kommer det nog bli.

Vad ska du göra nu efter det här?
– Jag ska krama min familj (syftande på efterfesten). Sen ska jag släppa min musik och åka ut och giga och göra det jag älskar!

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *