Ett smörgåsbord av musikstilar i sommarens femte allsång

52
Det var visserligen inte lika stort drag under det femte programmet gentemot förra veckans men likväl var det en riktigt okej kväll. Den inleddes med en enkel allsång vid titel ”Sjösala vals” och avslutades stämningsfullt med Darin. Däremellan var det allt från jazz till dansband och popigare toner.

Jag nämnde att Darin fick avsluta kvällen på Sollidenscenen men han fick också inleda veckans musikaliska kavalkad med sin ”Ja må du leva”. En låt som skulle kunna vara en födelsedagslåt men även har ett något djupare budskap. Till allsång blev det ”Det börjar verka kärlek bannemej” och publiken var på.

Stämningen drogs ned en aning från glatt till mer neutral reaktion då Svante Thuresson och Nils Landgren äntrade scenen för att göra ”stay man”, en något seg och lite småtrist sak. Då var deras allsång desto roligare – Okända djur. Under genrepet upptäckte undertecknad en fördel med att titta på orkestern om man tappade bort sig i texten, för där stod nämligen Gävlebördiga Britta och tolkade åtminstone delar av texten genom tydliga gester och rörelser. Väldigt smidigt måste sägas och kul samtidigt att se. Detta gjordes även på direktsändningen.

Vad är väl ett bra sätt att testa om en publik är på danshumör genom att denna sköna sommarkväll bjuda in fem stycken dansbandssångare och låta de köra ett medley? Anna Sköld (Wisex), Sandra Estberg (Martinez), Henrik Sethsson (Casanovas), Andreas Olsson, (Sannex) och Maria Persson (Blender) hjälptes åt att leverera ett ganska så medryckande medley av kända dansbandslåtar och genom en härlig sångglädje. på sittplats reste sig folk upp och längre bort passades det på att dansa loss nu när Solliden för några minuter förvandlats till en miniatyrdansbandsvecka i Malung typ.

44
Tove Styrke intog scenen i någon sorts kreation av genomskinligt tyg med blomsterdekoration och vita tighta plagg under detta. Hennes lite häftiga ”say my name” med en takt där det gäller att hänga med i själv gav väl inga stående ovationer men var ändå skön att lyssna på. Tove spatserade sedan ut i gångarna tillsammans med programledaren under allsången ”Oh vilken härlig dag”, av Ted Gärdestad.

Det verkar vara ett stående inslag att Sanna ska göra en duett med en av artisterna och nu slog hon sig ihop med Nisse Landgren samt Svante Thuresson som gjorde två låtar varav den första, Burt Bacharachs ”I’ll never fall in love again” var den helt klart finaste av de.

Svante och Nisse tackades så och Sanna drog igång ”Bang en boomerang” tillsammans med bandet i en ösig allsång för att sedan åter välkomna in Darin. Darin satte sig på en barstol, lyfte micken och musikerna började spela på ”Ta mig tillbaka”. En superskön låt med otroligt fin text som framkallar egna minnesbilder hos den som lyssnar på låten. Det är skönt att det inte var finalprogrammet för då hade väl någon sorts sommaren-är-slut-kris slagit in innan sångaren ens sjungit klart. Nu slapp vi det, tack SVT.

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *