Det är blandade känslor för John Lundvik

 

John Lundvik är killen som för de flesta kanske är mer känd som låtskrivare. Men faktum är att han har stått på scen själv ett antal gånger och i år är det hans tur att inta scenen i Melodifestivalen. Detta med bidraget som heter ”My turn”, som handlar lite om just detta. Inför sitt deltagande har han väldigt blandade känslor men humöret är på topp.

Att han kanske är mer känd som låtskrivare kan bero på äran som fåtts av att skriva mycket till olika artister och tv-serier bland annat. Musik har varit en stor del av hans liv och han säger själv att istället för napp så blev det Stevie Wonder som godnattsaga de första åren. För omkring åtta år sedan började han jobba professionellt med musiken, i samband med äran att få skriva den officiella bröllopslåten till kronprinsessan Victoria och hennes Daniel.
– Då tog det verkligen fart för mig. Det blev en fjäder i hatten. Jag skrev ju den tillsammans med Jörgen Elofsson.

Sedan dess har han fått sjunga för kungafamiljen flera gånger, men nu är det istället han som har chansen att krönas till vinnare av 2018 års upplaga av Melodifestivalen. Inför årets festival satte Warner ihop ett så kallat writingcamp ovh där sattes John ihop med Anna-Klara Folin och Jonas Thenander. De satte sig och skrev ihop ”My turn” som sedan antogs och resultatet av det ser ni imorgon kväll. Den säger John är en översättning av vad han har varit om i musikbranschen.
– Först och främst ta chansen när du får den. Det är det som är budskapet. Men det är också en översättning av vad jag har varit med om i musikbranschen. Jag har ju liksom varit bakom ganska mycket som låtskrivare men nu får jag stå längst fram som artist och det handlar ”My turn” om.

Bröllopslåten milstolpen i karriären
Hans milstolpe i karriären hittills är just att ha varit med och skrivit den officiella bröllopslåten till Victoria och Daniel 2010 och att i och med det vara med och skriva svensk historia då det bara kan göras en gång. Att han är stolt över det märktes. Det är inte många som kan skriva det på sitt cv men John är en av de. Det visade sig dessutom vara en milstolpe även i hans liv, inte bara i karriären.

Melodifestivalen kan han också tänka sig blir en av sina milstolpar, framför allt kommer det att bli en milstolpe i sitt hjärta, menar sångaren.
– Jag vet att det är en fantastisk låt och jag hoppas att svenska folket känner likadant för det är ändå upp till de till slut. Jag kan göra ett fantastiskt nummer och villgöra ett fantastiskt nummer men det är ändå upp till de och rösta. Jag tror att det här kommer bli en milstolpe.

Känslan sedan att stå på scenen i tävlingen och framföra sitt bidrag under tre minuter inför en stor del av svenska folket, är väldigt blandad och det första han får fram är ett avslöjande skratt.
– Det är både… Jag är både jätteglad, jag är livrädd, men samtidigt så känns det som… Jag måste ju göra det här nu och det känns helt rätt att få göra det i Melodifestivalen. Det är ett grymt forum att få göra det i.

Sig själv beskriver han som en bubblande artist och hoppas att deltagandet ska ge ett break som artist också för allmänheten. Däremot vågar han inte ens gissa hur det ska gå på lördag, om det kommer att bli en repris eller inte på 2014 då det bar direkt till finalen, dock endast som låtskrivare till Anton Ewald. Men han vet hur han skulle reagera i ett sånt fall
Oj! Jag vågar inte ens gissa. Om det hade skett, ja då hade jag gråtit i 10 min tror jag. Jag hade blivit helt överlycklig men jag vågar inte tänka så långt än.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *