Genrepet i korthet

Genrepet drog igång cirka 10 minuter efter utsatt tid då det var något med tekniken som behövde fixas till. Det spelades också in en liten påa där David Lindgren ska hänga i en poledancestång. Det gick väldigt bra första tagningen, men det var lite för lång. David fick vackert klänga sig fast i den igen upp och ned och då gick det inte fullt lika bra till en början.

När så genrepet drog igång inleddes allting med Bee Gees gamla ”Stayin alive” som öppningsnummer. Vi är ju i Göteborg så var passar de dessutom inte bättre att dra ordvitsar under de inledande orden för att välkomna till denna stads deltävling. Programledarens sidekick som placerat sig på läktaren önskar denna vecka lite mer naket vilket David lovat sin fru att hålla sig ifrån, alltså att klä a sig på scenen. I samma veva zoomas en skylt i publiken in som säger något helt annat.

samtliga artister gjorde ett bra framträdande även om Samir och Viktor tyckte vilja öka tempot där. De shufflade sig genom sitt nummer. Ida Redig med startnummer två finns det inte så mycket att säga om, tycker att jag redan sagt det mesta om henne. Gardells pampiga bidrag Det finns en väg gjordes jättefint men kändes inte som att publiken var helt lyriska. Margaret pratar faktiskt lite svenska i sin presentationsfilm, om hur mycket hon gillar Sverige. På scenen dansar hon fram i både text och koreografi och ser stabil ut. Stiko Per Larsson kör bara på som ha har gjort.

När det gäller Mimi Werner så finns det inte så mycket mer att säga där heller, även hon tycks ha varit ganska så säker under hela veckan. Att hennes pyro i form av ett ”regn” framför henne istället för bakom kändes något i vägen, i alla fall om man satt inne i arenan. På tv däremot kan det säkert bli väldigt effektfullt, vilket jag inte hann kika på just denna kväll. Liamoo drog en del applåder efter att han levererat sin ”rökare” Last breath.

Under genrepets gång spanar fab-Freddie in skyltar i publiken, pratar staden Göteborg,

Även inslaget om Sverigelådan finns med och som gäster i publiken dök det upp två figurer från Star Wars med lysande svärd.

Det finnns ännu ett tema i detta årets melodifestival och det är att varje vecka hylla en svensk klassiker. Den här gången är det dags för Lill-Babs En tuff brud i lyxförpackning”. Den som gör den är Petra Marklund. Inte fullt lika lysande tolkning och show som Ebbot bjöd i karlstad men helt okej version.

I väntan på resultat mellan de kvarvarande fem deltagarna, där Liamoo och Stiko Per åkte ut och lämnade green room, visas ett humoristiskt klipp á la ”veckans brott” där bokstaven y skapar problem. Jag säger inget mer… Ni får titta själva!

Det tycks bli mycket Göteborg och mycket humor i veckans deltävling. Inte minst när David Lindgren under genrepet kom fram till Gardell i green room för att prata och påpekade att det inte är på riktigt ikväll.
– Jag vet det. Då skulle jag inte varit här! Hasplar en kvicktänkt Gardell ur sig.
I arenan utbrists det i skratt.

Det blir till slut Ida Redig och Margaret som lottas till vinnare och får repetera sin låt en extra gång som bonus. margaret är jätteglad för det men undrar medan hon pratar på scen med David vad som händer. David förklarar att de håller på och fixar hennes in ears bara, och alltså fipplar med hennes dosa.
-Okay! Säger sångerskan glatt innan hon får klartecken att köra igen.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *