Genrepet i korthet

Kvällens genrep av den tredje deltävlingen gick bra för såväl David som hans sidekick och för artisterna. samtliga dansare i högklackat tycks också ha klarat sig utan skador för vi har i alla fall inte hört annat… 😉

Till skillnad mot de föregående veckorna är inte öppningsnumret något pampigt eller fartfyllt som kräver poledancestolpar eller 10 dansare. Nej här överraskas man av att arenan släcks ned helt i stort sett. Därefter börjar David LIndgren stillsamt presentera sig, som om han ska hålla ett tal. Då uppenbarar sig en yngre David i form av ett barn, en kille som är 11 år. Denna kille dansar ensam tillsammans med David medan de framför vad som närmast kan beskrivas som en Disneymusikal i kortversion, alternativt Sound of music-style. Jättefint och avskalat och känns nytt. Däremot får man lite Sigrid-feeling när pojken ska ge vuxna David råd inför programmet. Här får då David nog och skickar ut honom till sina föräldrar för att kunna fortsätta ta oss genom programmet ensam

Vad gäller artisterna finns det inte heller den här veckan något riktigt bottennapp bland bidragen. Martin Almgren har en väldigt snygg ljussättning och när han fick publik framför sig att interagera med och sjunga till  tycktes han ge lite extra. Som tack fick sångaren en del respons.
Barbi Escobar gav ett stabilt intryck.
Moncho levererar ett härligt färgsprakande nummer med mycket glädje och skön sång, ändå tycks han få ett något svalare gensvar av publiken.
Åsa Engman är fortfarande sjuk så Jessica är alltså öven denna kväll en dansare kort. Det ser lätt konstigt ut men förhoppningsvis är Åsa på benen imorgon och har koreografin så pass i ryggen att det inte orsakar problem på någp sätt. Jessica Andersson är förstås väldigt säker, veteran som hon är och gillas också Och gillas av Fab Freddie som fäller kommentaren om att man kan lita på Jessica när det kommer till schlager, typ.

Kalle Moraeus å sin sida börjar bli så varm i scenkläderna att han till och med uppmuntrar till handklapp.
Dotters nummer kring låten ”Cry” är som tidigare nämnt gjort för tv och för tittarna. Hon uppvisar även på genrepet ett tryggt intryck koreografiskt och sångmässigt. Klippen mellan bilderna görs i samma takt som musiken. Det gör det hela riktigt snyggt.
Mendez gensvar från publiken efter sitt framträdande är ganska bra och flera på parkett viftar energiskt med sina ballonger.

Vad jag känner att vi skulle kunna varit utan var Fab Freddies minishow därhan spranf runt och försökte sjunga något sånär bra medan han hade två tjejer efter sig.

Efter att Moncho och Jessica Andersson lotttats utslagna är det dags för veckans gäst att tolka e svensk klassiker. Linnea Henriksson står där ensam, tar sig av Siw Malmkvists gamla dänga ”Mamma är lik sin mamma” och moderniserar den rejält i en något fräckare och coolare version.

David har tagit sig till greenroom för att prata med några av de kvarvarande artisterna där. Några småskratt här och där men annars inget särskilt. DE två som till sist lottas som finalister och får köra sin låt igen, det är Dotter med ”Cry” och Mendex med ”Everyday”.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *