Martin och Mendez till final

Martin Mendez

Jag tänkte dra lite om hur det ser ut i startfältet den här veckan och hur det kan tänkas gå i resultatväg.

Det finns en viss risk att tjejerna missar en finalbiljett även denna kväll. Under dagens genrep var det tre artister som tycktes gå hem särskilt bra hos publiken; Mendez, Martin Almgren (fd. idoldeltagare) med sin starka countrypop och Moncho. Av dessa tre är Mendez och Moncho ganska lika varandra i stil. De har båda färgglada fartfyllda bidrag och har både energi och glädje. Därmed borde de slåss om rösterna.

På tjejsidan är det ”schlager-Jessica” Andersson, Dotter och Barbi. Dotter (Johanna Jansson) flög upp i toppen tämligen fort efter onsdagens uppspelning men under förmiddagen kunde man nästan höra en nål tappas i salongen under snabbreprisen. Okej, det är väl att överdriva men det märktes tydligt åt vilket håll publiken drogs. Risken är att hon faller tungt ikväll. Jessica Andersson hade varit kul om hon kunde slå killarna på fingrarna men finalplats? Veteranen Jessica borde ha ett plus i sin utstrålning och den där riktiga schlagerscenshowen i ”party voice”. Barbi har kanske legat lite i det dolda under veckan och inte pratats allt för mycket om så hon kan vara en dark horse med sitt genomarbetade bidrag som skriker Loreen i vissa partier.

TILL FINAL:
Mendez – Everyday
Martin Almgren – A bitter lullaby

Andra chansen:
Moncho – Cuba libre
Jessica Andersson – Party voice

Dotter ligger precis bakom och nosar och skulle mycket väl kunna slå sig in till andra chansen genom att peta bort exempelvis Moncho. Just för att vi just här har tre av fyra bidrag med dans, färg och glädje. Det kanske blir för mycket av den varan och att Dotter då plockar de röster som är mätta på det för kvällen?

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *