Från musikalballad till upptempopop med liv i Ö-vik

Då har vi i pressen hört veckans, tillika årets sista, sju bidrag här i Ö-vik. Hur låter då startfältet? Jo på det här viset…

1. Emmi Christensson – Icarus

Låtskrivare: Sara Biglert, Thomas G:son, Andreas Hedlund och Christian Schneider.
Det här är en musikalballad, ett halvnabbt bidrag som är skön att bara glida med i. Dessutom får jag lätta vibbar av ESC-vinnaren Conchita Wursts. Emma har en fin stämma och en ganska lång avslutande ton. Icarus handlar om just Icarus som flyger mot solen. Den här låten breder också ut sina vingar för att flyga.

2. Elias Abbas – Mitt paradis
Låtsskrivare: anderz Wrethov, Hamed ”K-One” Pirouzpanah och Sami Rekik.
Detta bidrag är en snabbtempo som likaväl skulle kunna vara skriven till och sjungen av viss duo som redan är i final, korsat med Behrangs ”Jalla dansa sawa”. Låter helt klart som något vi hört förut. Som en liten kul sidonotering kan förresten nämnas att texten vi-istiskt istället för egoistisk, härligt.

3. Felicia Olsson – break that chain
Låtskrivare: Bobby Ljunggren, Kristian Lagerström, Henrik Wikström och Joy Deb.
Break that chain är en lugn pop med ett något sömnigt men ändå välbehagligt tempo och vad som låter som att man knäpper med fingrarna mitt i den. Mot slutet, i en tonartshöjning får låten mer energi. I tonartshöjningen får låten mer energi. Den behövde en andra genomlyssning men det räckte för att snabbt växa. Dock kan jag inte låta bli att undraa varför den slutar med tre trumslag? Det blir lite förvirrat.

4. Rolandz – Fuldans
Låtskrivare: Fredrik Kempe, David Kreuger och Robert Gustafsson.
Robert Gustafsson är Robert Gustafsson. Även när han är leadsångare i sitt dansband Rolandz. Så fort musiken drar igång ser man honom framför sig på scenen, i sin dansbandkaraktär. Ord som beskriver bidraget är glatt, dansant, kul, upptempo och medryckande. Dessutom blir sångaren schizofren då han använder sig av flera röstlägen och dialekter under tidens gång. Jag spår att man inte lär ha tråkigt någon av de sekunder han tar scenen i besittning men vinna MF 2018, nej det är tveksamt.

5. Olivia Elisasson – Never Learn
Låtskrivare: Anton Ewald, Jonas Wallin, Astrid Smeplass
Jag vill beskriva Olivias bidrag som en slowpop där Olivia släpar sig fram i texten, men som blir snabbare tempo i refrängen. Minns inte ens just nu hur låten går mer än att i refrängen melan hennes ”ooo” så hör man kören. Men det känns hopklippt. Nej, får ingen direkt feeling här.

6. Felix Sandman – Every single day
Låtskrivare: Noah Conrad, Tony Ferrari, Parker James, SANDMAN och Jake Torrey.
Glöm FO&O. Det här är något helt annat. Det här är en ny och solo-Felix. Han överraskar med en lugn ballad med väldigt tydligt pinaokomp och en klar text. Tycker faktiskt att Every single day Veckans sömnpiller. Det är ointressant och inget händer. En reflex kommer dock krypande om att vilja sätta på lampan på mobilen och vifta med den sakta fram och tillbaka.

7. Mariette – For you I
Låtskrivare: Jörgen Elofsson.
Mariette sjunger en upptempo poplåt med tydlig takt och en refräng som lyfter låten där orden ”for you” upprepas ett antal gånger. Väldigt effektivt! Lägg till att den är svängig och medryckande samt innehåller några små goda överraskningar som tex något slags tjoande som dyker upp vid ett mindre parti. En riktigt bra låt med liv i sig.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *