Kvällens internationella jury i ordning – Polen först ut

Apropå ikväll… Melodifestivalen har under flera år haft en internationell jury som hjälpt oss och ibland kanske stjälpt. De elva internationella jurygrupperna går ut i följande ordning:
1. Polen
2. Albanien
3. Island
4. Italien
5. Cypern
6. Australien
7. Georgien
8. Storbritannien
9. Armenien
10. Frankrike
11. Portugal

Det innebär att Margarets land Polen får avge sina röster först. Island är det enda nordiska landet som är med i år, vilket i och för sig inte är någon nackdel med tanke på att det är cirka 40 länder i Eurovision och det är fyra länder (förutom Sverige) som tillhör Norden. Fjolårsvinnaren Portugal som är det regerande landet i ungefär två månader till, är sist ut att avge sina röster.

Sammantaget är det en bra mix av länder som sträcker sig över i stort sett hela Europa samt Australien så det resultat de får fram ikväll skulle kunna peka ganska bra på vad av våra bidrag som går hem i Eurovision.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *