Lina Hedlund tillbaka som soloartist

Lina

Lina Hedlund med rötter från Kilafors är kanske mest känd nu för tiden som en av medlemmarna i discotrion Alcazar. Den 31 december gör de dock sitt sista gig tillsammans på Cirkus i Stockholm. Därefter går de skilda vägar och Lina kastar sig direkt in i Melodifestivalen som soloartist.

Redan 2002 såg vi henne i tävlingen första gången tillsammans med sin syster i låten Big time party. Året efter körde hon solo och sjöng ”Nothing can stop me”. Därefter har hon deltagit ett antal gånger till med Alcazar så hon är van vid att stå på denna scen, även som soloartist.
Bidraget hon kommer göra den här gången heter ”Victorious” och är skriven av Melanie Wehbe, Richard Edwards, Dino Medanhodzic och Johanna Jansson.

Det har hänt en del sedan 2002, förutom att Lina har blivit lite äldre och mer rutinerad. Hon vet vad hon inte vill och hon vet vad hon vill.
– Skillnaden är också att vi har fått 11 fantastiska år med Alcazar, har en fantastisk liksom grund som jag står på i Alcazar och vårat budskap. Nu känns det helt naturligt och rätt att kliva in i solo-Lina direkt när Alcazar tar slut. Det är jag också väldigt glad för att få göra.
Victorious beskriver sångerskan som en upptempo på engelska. En schlager som hon tycker har allt en hitlåt ska ha, en stark refräng ett tydligt budskap om att vi nu måste vi ta hand om varandra, stå tillsammans.
– Det är då vi blir starka och Victorious, fortsätter Lina.

Lina berättar att det här är en Lina-låt som hon kommer delta med. Att Lina, Andreas och Tess snart går skilda vägar är förstås vemodigt men det känns ändå rätt och innan Lina lägger allt krut på sin MF-medverkan har trion några spelningar kvar.
– Vi gör fulla hus och folk är så jäkla glada och sprider så mycket kärlek så att det känns fantastiskt. Det har ju varit ett år fyllt med massvis med känslor. Jag är så tacksam och stolt och glad.
Själv tippar hon att det är först framåt april-maj som det kommer kännas att de har slutat med Alcazar, och det kommer gå back to back. Hon inte hinna tänka så mycket.
– Men det känns spännande, nu öppnar jag upp för en helt ny värld när jag går solo och att tänka på vad jag vill istället för vad vi vill. Så det är liksom nya tider. Nu stannar discotåget och startar nästa tåg som är liksom solotåget.

Så var det det där med Kilafors ja… Lina med familj bor numera i Stockholm, men hur är det med bandet till sin gamla hemort?
– Jag har jättestarka band. Jag älskar att åka tillbaka dit. Jag har behov av det. Jag har behov av skogen och lugnet och få ge mina barn den uppväxten. Vi bor ju inne i stan här i Stockholm så det känns sån lyx att kunna ha det och åka hem till, och min mamma bor kvar där. Så att jag är så tacksam och glad över Hälsingland. Vi åker dit så ofta vi kan, på alla lov och så.

Den 16 februari står Lina på scenen i Leksand, i den tredje deltävlingen.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *