Nano & Anna Bergendahl gör MF-comeback i Göteborg

Det är inte många dagar kvar innan årets Melodifestival drar igång. Två av de artister som är först ut i Göteborg är Nano och Anna Bergendahl. Båda har varit med en gång tidigare och tagits emot väldigt bra av folket. Anna Bergendahl som var med 2010 vann och fick åka till Oslo för att representera oss i Eurovision Song Contest. Nano vi såg i tävlingen så sent som för två år sedan blev folkets favorit och hamnade totalt på en andraplats i finalen.

Nano som är först ut och tycker det är kul att vara tillbaka, har hunnit flytta till Halmstad för en nystart. Det var för många som drog i honom och ville ha sitt att säga om saker och ting. Den bakgrunden verkar också vara en röd tråd i hans låt Changing rivers.
– Changing rivers är en låt som handlar om att kunna följa sitt hjärta och inte följa trender och vad är inne och ute, utan lyssna på hjärtat och tro på dig själv. Jag tror det kan gå. Jag hade ju efter succén så började många dra i mig och jag gjorde inte låtarna längre 100% från hjärtat känner jag.

Han berättar att han älskar att skriva musik med känsla så att det är skönt att vara tillbaka och kunna göra det med lite känsla. Det känns som en comeback i livet i sig också. Dessutom känner Nano att han med detta bidrag kan, förutom att säga något, inspirera både sig själv fullt ut och förhoppningsvis andra.

Sångaren ser fram emot att få ställa sig på scenen och nå ut med sin låt. Han fyller i med att det är ett bra forum för att kunna prata om såna här saker, syftandes på budskapet, och att det är bara är positivt sedan han var med sist.
– Jag känner mig ganska lugn. Det är klart det är fjärilar i magen, det är standard men jag känner mig ändå ganska lugn, och skönt, man känner ju till det mesta som händer härnäst, säger Nano.

Med i startfältet denna veckan är även Mohombi som är barndomsvän till Nano.
– Det är kul att vi är i samma startfält, då hänger vi mycket i Göteborg och sen klart det är kul att vara tillbaka där allt började. Det är lite häftigt.

För Anna Bergendahls del var det det faktum att hennes bidrag Ashes to ashes inte gick att motstå och på något sätt känns ostoppbar som hon inte kunde tacka nej till en återkomst i Melodifestivalen. Fram tills nu har hon försökt undvika tävlingen.
– Jag har inte skickat in något tidigare, inte haft någon lust. Jag har varit ganska rädd för att ställa upp igen. Det kan ju inte gå bättre än vad det gjorde i Melodifestivalen så av den anledningen har jag varit lite nervös att ställa upp igen. Men jag kunde inte tacka nej till den här låten.

Det finns flera skillnader gällande när hon var med 2010 och den väntande deltävlingen nu i Göteborg. Dels är hon nio år äldre och tryggare i sig själv. Dels vet Anna vad hon vill göra och vem hon är.
– Det vet man inte när man är 18 år. Eller jag visste inte det i alla fall. Jag är tryggare i mig själv.

Det hon ser som ska bli mest nervöst är inte själva framträdandet egentligen.
– Det är väl mer det här att sitta i green room och vänta på domen. Det är ju ganska… obehagligt! Säger hon med ett lätt skratt.

Vad ser du fram emot mest då?
– Det är nog att bygga det här numret och den här världen som vi kommer att vara i och att få sprida den här låten till så många som möjligt.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *