Wiktoria om årets bidrag – ”Det är en personlig låt”

_DSC3502
Wiktoria är tillbaka i Melodifestivalen för tredje gången. 2016 hette hennes bidrag Save me och 2017 As I lay me down. Båda de är lite snabbare låtar, I år har hon ett bidrag som hon skrivit själv tillsammans med makarna Deb. Det heter Not for me och visar en helt ny sida av henne, åtminstone i Melodifestivalen. Det blir första gången hon ska försöka charma svenska folket med en ballad.
– Det blir jättekul. Jag är jättetaggad på att få visa den här delen av mig själv för det är en väldigt stor del av mig själv, säger Wiktoria på torsdagens presskonferens. Timmar innan hon dränks under sin repetition av ett regn på scenen, vilket är en specialeffekt i själva numret och bara har använts av Eric Saade tidigare.

Inför 2019 skickade de in flera låtar men den som blev utvald visade sig bli Not for me, vilken var sångerskans egna favorit. Det är en personlig låt som också betyder väldigt mycket för sångerskan.

Sjöng till stora sångerskor som liten
Istället för att endast namnge förebilderna sina vad gäller just ballader avslöjar Wiktoria mer än så, nämligen hur det hela började när hon lärde sig sjunga. Vilket gör att anledningen till att det utvalda bidraget är hennes egna favorit faktiskt kan te sig både logiskt och naturligt.
– Det började ju när jag var liten. Hur jag lärde mig sjunga var egentligen att stå hemma och sjunga till Whitney Houston och Celine Dion och Christina Aguilera. Det var så jag lärde mig att sjunga. Så att ballader är min grej, jag älskar ballader! Så det känns väldigt jag att köra det.

Däremot tror hon sig inte göra vare sig hårdrock eller reggae någonsin, men påpekar samtidigt att man aldrig kan veta säkert. Det som däremot är säkert är att det är en peppad och positiv sångerska man möter, som återigen har sina lockar i håret. En frisyr som vi blivit vana att se henne med just här.
– Det känns jättekul att få uppträda i Göteborg i Scandinavium med den här låten så jag är väldigt taggad.

Hennes plan nu inför lördag är att öppna sitt hjärta för svenska folket och visa sig, och sen bara hoppas på positiv respons.
– Förhoppningsvis gillar de det de ser, avslutar hon.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *