Rörigt genrep med humor som röd tråd

Det första genrepet i Göteborg, på fredagskvällen kändes väldigt förvirrat och lite rörigt. Genrep är till just för att man ska kunna repetera saker och nu är det första veckan som programledarna öht repar ett helt program i arenan, inför publik så då får man blunda lite för det, tills de har blivit varmare i kläderna. Det är ändå flera komiker och tre av de fyra har aldrig lett Melodifestivalen tidigare. Förhoppningsvis har de blivit så pass varma redan ikväll att allt sitter klockrent.

Så hur var då genrepet, jo, efter den sedvanliga summeringen om hur förra årets turné slutade och hur och vem som vann Eurovision och är anledningen till att årets Europeiska happening sker i Tel Aviv… Så får vi ännu ett filmklipp som visar hur de Kodjo, Marika, Sarah och Eric fick sina programledarroller, vilket verkar ha varit på samma sätt som hemliga agenter vals ut? Hur som helst…

Redan när de diskuterar hur de ska dra igång turnén med hjälp av publiken märker man att Kodjo har fått rollen som novis i MF och ”eleven” som får lära sig hur det går till. Redan här har Eric svårt att hålla sig för skratt.

Nåväl, efter att programledarna typ förklarat turnén öppnad är det dags för Nano, som har varit stabil unde hela veckan och forsätter vara det på fredagens genrep.

Mindre stabilt är det nät Sarah och Marika intar pucken ute i publiken för att påa nästa artist och de brister båda ut i skratt efter en felsägning från Marika. Fotogeniska Wiktoria skötte sig bra, på skärmarna såg det bra ut och man insåg att hon har en fördel framför de andra i tävlingen – om hon gråter så syns det inte! Ger kameran bra blickar.

Zeana Feat. Anis Don Demina lät inte riktigt lika bra. Energin är bra men nackdelen är att själva numret gav en rörig känsla som inte precis lyfter låten. Skulle nog också önska att fångade kameran med blicken lite mer.

Arja däremot lyfte sig låtmässigt, kanske var det publiken som gav henne lite extra energi ikväll.

Inför presentationen av Mohombi visas sångfågeln upp, då han tydligen har en rad priser där hemma som Sarah räknar upp. Efter att Mohombi och Anna har gjort sitt och intagit plats i green room är det dags för lite Kodjo att testa deltagarnas humornivå med en hel radda skämt samt High 15:s 90-talskunskaper. Kändes dock lite för långt till slut. Dock kom det fram en handmikrofon till slut så att man hade en chans att höra vad även artisten i fråga svarade.

Otroligt spännande också i omröstningen. På ett humoristiskt sätt. Eller det kanske var tanken iom att man har två komiker (minst) bland programledarna? För det bidrag som Marika läste upp var inte det bidrag som lyste upp på resultattavlan att ha gått vidare. Lagom förvirrat men underhållande. Misstänker att artisterna fattade lika lite som vi…

När så sju bidrag blivit fem rev programledarna av ett medley av de Israeliska vinnarbidragen innan slutligen Nano och Anna Bergendahl korades som genrepsvinnare.

Ett underhållande men något rörigt och förvirrat genrep som tyder på att det finns en del att slipa på till ikväll. Vem vet, allt kanske sitter redan till matinégenrepet?

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *