Minglet i rådhuset en trevlig tillställning med chokladfontän och trolleri

_DSC4353

Välkomstfesten hölls även i år här i Malmö rådhus, en tradition som har några år på nacken. Det som också är en tradition på festen är chokladfontänen i mitten av rummet. Alltid lika gott och en uppskattad samlingsplats. Själva buffébordet var generöst dekorerat med tylltyg i Melodifestivalkronans färger. Färggladare, schlagrigare har aldrig det buffébordet varit.

_DSC4354

_DSC4360

Andreas Johnson anlände först av artisterna, tillsammans med hela sitt band i en stor klunga vilken bröts upp litegrann när de klev in i salen.

_DSC4365
Alice Gernandt

Även Malou kom med sitt gäng men hann försvinna in i salen medan jag haffade Alice Gernandt, som mådde utmärkt för övrigt.

Jan Malmsjö strosade in ganska lugnt i lokalen och reagerade direkt på allting. Han har varit med i Melodifestivalen tidigare men det var långt innan den ändrade karaktär och blev till en turné.

_DSC4372

Hanna Ferm och Liamoo spanade in chokladfontänten så snart de tilläts gå längre in i salen än två meter av alla fotografer. De var inte sena att testa den tillsammans. Liamoo fick choklad på läppen och under skratt skulle Hanna försöka hjälpa honom att bli av med den. Det gick sådär…
– Finns det ingen servett? Fick Hanna fram mitt i allt.

_DSC4375

Båda skrattade och hade väldigt roligt över sitt annorlunda smaktest av chokladfontänen där de bland annat matade varandra. Totalt omringade!

Margaret var den sista av deltagarna som tog sig upp för trapporna till salen där minglet utspelades, i samma veva som representanten för Malmö stad höll årets välkomsttal.

I vanlig ordning ett riktigt trevligt mingel med mycket prat och skratt vid borden och där chokladfontänen var populärt inslag att samlas kring eller byta några ord med. Andreas Johnsons trummis/slagverkare Stella tog sig en titt på denna under kvällen när vi möttes. Hon har aldrig varit med i Melodifestivalen tidigare så detta är helt nytt för henne.

_DSC4378

Ett annat inslag under kvällen var en magiker som gick runt mellan borden och trollade med såväl kort som mynt och glasflaska. Programledaren Sarah Dawn Finer kom inte undan. Hennes miner såväl som blickarna hon gav honom medan han utförde trolleritricken talade det skeptiska, underhållande språket.

20190207_212021

20190207_212022

20190207_211924

Omkring 22.30 eller så hade redan salen börjat gapa mer eller mindre tom på andra än produktionsfolk och några få bolagsfolk med mera som hängde kvar. Då tyckte även jag att det var läge att gå.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *