Lördagens genrep i korthet…

Dagens genrep gick tämligen smärtfritt även det.

Det fanns dock några förändringar och happenings under genrepet.

Värt att notera i öppningsakten är att när Eric ställer sig vid LED-väggen, positionen under det att han sjunger en del av TEd GÄrdestads ”satellit” med två dansare bakom sig så syns bakom vad som ser ut att vara antingen månen eller en annan planet.

_DSC5204

Skämtet som dras under Leksandsinformationen och om hur många invånare som bor här, är inte så att man garvar ihjäl sig, över att någon precis fått ett barn så nu har invånarantalet ökats med en. Men det roar andra i publiken.

_DSC5216

Adam i Lovers of Valdaro syns även han digga med ganska bra bakom synten. Snyggt men jag fick en lite stel känsla av någon anledning.

_DSC5226

Dolly Style kändes också lätt svajig men de fick väldigt bra respons av publiken och koreografin satt där den skulle medan de med energi bjöd på en färgglad show.

Sen var det Sarah Dawn Finer ja, som i inlednings-VB:t inte sa sig ha kontrollbehov. Inför presentationen av Lina Hedlund hörs plötsligt i arenan Sarahs röst som ber Marika ta ett mikrosteg till höger. Hur var det med det där kontrollbehovet?

_DSC5322

_DSC5313

Lina ser taggad ut och kliver med bestämda steg ner för trappan för att så småningom möta sina dansare, som möjligen verkar ha bytt kläder på överkroppen sedan igår.

_DSC5257
Omar

Rebecka näst ut visar hjärtat med händerna ut mot publiken i väntan på att musiken ska börja, Det hon säger i VB:t ger henne applåder redan innan hon tagit första tonen.

_DSC5277

_DSC5282

Rebecka måste vara den mest ombytliga genom tiderna vad gäller kläder! Till lördagsgenrepet hade hon bytt kläder ännu en gång. Har typ tappat räkningen nu, kan det vara fjärde outfiten på lika många rep/genrep? Kändes inte heller som veckans starkaste framträdande. Ska bli intressant att se hur det går ikväll.

_DSC5294

Jon Henrik står fortsatt stadigt.

Det är alltid kul att se produktionspersonalen agera andra än de egentligen är. I green room till exempel fick en tjej agera Fredrik Kempe stående bakom Lina och  Martin. Hon pratade om att ha skrivit många låtar, bland annat till Eric Saade. Då inflikade Lina:
– Och till mig!

 

I arenan under omröstningen sedan skriker barnen Dolly Style när de fem som går vidare till andra omgången ska rabblas upp. DOlly Style går så vidare – barnen tystnar. Publiken verkar också vara på när Eric Saade kör en 10 sekunders stand up innan Marika sjunger och dansar loss._DSC5300

Detta genrep bli Rebecka och Lina lottade finalister och kramar om varandra. Det roligaste och härligaste är när Lina får med sig Rebecka i helt spontant börja köra Dolly Styles ”Habibi”-dans! Hade för övrigt inte Rebecka varit 18 år kanske Lina hade adopeterat Rebecka. Vem vet…

_DSC5350

_DSC5353

_DSC5357

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *