Martin Stenmarck – ”Vi är ett starkt startfält”

_DSC4609

Martin Stenmarck som inte gillar att vänta tyckte det var skönt när han äntligen fick bege sig till Leksand för sin medverkan och får framföra sitt bidrag.
– Jag är så superpeppad på det. Men i år har jag en riktigt bra låt alltså.

Två av tre låtskrivare till ”Låt skiten brinna” var med och skrev även ”Las Vegas” 2005. Den tredje, Uno Svenningsson, är lite av Martins barndomsidol.
– Ja men det får man ändå säga för jag lyssnade mycket på Freda när jag växte upp och startade band och sådär. Då hade ju de några superhitar som gick mycket på radio. Varenda gång blev jag lika fascinerad av Unos fantastiska röst och tilltal och även där av texter. Så att, jo men han har funnits med hela tiden.

Hur är det ha Uno som låtskrivare på ditt bidrag nu?
– Jag superglad att han kan tänka sig att jag gör den, det är jag väldigt stolt över.

Hur mycket du är låten, trots att du inte har skrivit den själv?
– Jag blev ju jättedrabbad när jag hörde den. Jag tyckte väldigt mycket om den första gången och om man ska göra en låt som någon annan har gjort då måste man nästan få den reaktionen. Och för mig tycker jag att den passar i min livssituation. När jag hade pratat med Uno och med grabbarna som skrivit den så diskuterade vi vad den handlade om. När jag berättade vad jag tyckte att det var, då sa de att, men det där är lite på pricken att vi har tänkt att den ska handla om så du har fattat hela grejen. Så att då kände jag att då tar jag den så gör jag den till min. Sen har vi liksom hållit på med prodden och, det är det att Uno sjunger ju så speciellt. Han sjunger fantastiskt fint och…

Dolly Style avbryter honom med att tala om att de kommer ta med honom till finalen. Martin leker med i detta och säger på någon norrländsk dialekt att ”Jag är ed. Jag är häng på”. Sedan fortsätter han med att svara på frågan
– Nej men o då ska man ska en sån låt när man känner att man kan få till den och jag har liksom stukat om den till min egen. Det är lite Martin-sound kan jag tycka. Martin lovar sedan med glimten i ögat och ett härligt skratt Dolly Style att ta med sig de till finalen.

Finns det nån risk eller så i ditt nummer och kommer du vara nervös eller dyligt?
– Man är alltid nervös. Det är superläskigt när man hör de här små klippen i sina in ears. Då vet man, nu är det bara att köra. Nu tittar 2 miljoner människor eller tre eller så. Nu måste jag liksom leverera! Och sen den här stunden efteråt när man inte vet om man tagit sig vidare eller inte. Det är skitläskigt men också spännande.
– Nej men vi är ett starkt startfält. Lina är superbra, Jon Henrik alltid bra. Starka grejer. Dolly style är ju superstora i sin grej liksom och Omar kommer med hela sin bakgrund. Ja jag tror att det här kommer bli tufft men också väldigt kul att vara med där det bränner till lite.

Vad gör du innan du går upp på scenen?
– Jag brukar tömma mig, eller om det är något speciellt. Jag brukar tänka på mina barn eller… nej men något som får mig att fokusera på något.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *