Rebeckas dröm har slagit in: ”Det är galet”

_DSC4589

Rebecka Karlsson debuterar i Melodifestivalen med sitt bidrag ”Who I am”, som är väldigt personlig och handlar mycket om just vem hon är. Hon har emellertid liksom ganska många numera tagit vägen hit via andra tävlingar och tävlingsprogram. I Rebeckas fall handlar det om såväl Talang som Idol. Nu har hon alltså tagit steget till Melodifestivalen.

Trots sin gedigna tävlingserfarenhet så känner hon inte att det per automatik ger ett lugn här. Det visar sig dessutom att det här är riktigt stort för debutanten.
– Alltså Mello är typ heligt för mig! Det är så så stort så jag känner liksom… säger hon och letar ord utan att finna ett avslut på meningen.
– Sen har jag många som skrivit att, nej men det kommer gå bra för dig, och man bara känner pressen. Det är väldigt nervöst faktiskt.
Det som ger henne pressen är att hon känner att en del folk tror och förväntar sig att hon ska gå vidare och tillägger det där lilla dilemmat om att folk kanske glömmer att rösta för att de ser henne som säker.

Relationen hennes till Mellon började tidigt, redan i förskoleåldern. Numera ser hon det med familjen varje lördag då det går.
– Ända sedan jag var liten så har vi dukat upp världens största bord med grönsaker, dipp och godis och så har vi klätt upp oss. Eller, det är typ jag som har tvingat resten av familjen att klä upp sig. Vi har liksom alltid tittat på det och det har varit viktigt ända sedan tidig ålder. Så därför känner jag att det är verkligen heligt att jag kommit med.

Ikväll ställer hon sig på scenen med Who I am inför flera miljoner tv-tittare, för att visa vem hon är och vad hon kan.
– Det är en midtempo som lutar med åt det lugnare hållet och handlar om frihet och hopp. Den är väldigt personlig. Jag blev rörd första gången jag hörde inspelningen, förklarar Rebecka.
Tidigare har hon fått höra av de som varit emot henne att hon aldrig kommer lyckas. Samtidigt har familjen alltid stått bakom som ett stöd och pushat på.
– Så nu ska jag äntligen få visa att det här är min revansch, här är jag.

Sjöng Hope and Glory I Idol
Under Idoltiden gjorde hon bland annat en cover på ett tidigare festivalbidrag, nämligen Måns Zelmerlöws ”Hope and Glory” från 2007.
– Det var väldigt, väldigt coolt. Han var där också och man ville ju imponera på honom så jag gjorde mitt bästa, och han tyckte det var magiskt. Han tyckte jag gjorde den jättebra.

Den kritik som hon fick där varje vecka gav mycket kunskap. Hon fick också med sig självförtroende. Båda dessa säger hon kanske inte ger en fördel just här men däremot en större marginal arr klara av pressen under den här veckan.
Det som hon däremot kommer få tänka lite extra på här och som varit ett litet problem den senaste tiden är magstödet.
– Jag har börjat spänna mig istället för att slappna av så huvudfokuset är magstödet.

Pushad av Wrethov i låtskrivandet
Rebecka har länge skrivit låtar men men det var inte förrän hon kom i kontakt med Wrethov som varit med och skrivit bidraget som hon börjat komma igång på allvar.
– Jag har skrivit mycket men jag har aldrig litat på min egna musik. Jag har liksom tyckt att det är inte bra, så jag visar inte det. Det är inte förrän nu, alltså när Wrethov sa att ”det här är bra”. Så att nu har jag börjat skriva mer låtar. Jag var ju med på writing-camp. Det var kul. Så det är nu jag verkligen kommit igång och man märker skillnad på låtarna också.

Hur det går för Rebecka Karlsson som har startnummer sex ikväll, det återstår att se men det har känts som ett ganska öppet startfält överlag och därmed svårtippat hur det kommer gå för såväl henne som de övriga.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *