Arvingarna tillbaka i Melodifestivalen efter 17 år

_DSC5512

Arvingarna har varit med fyra gånger tidigare. Senast var 2002. Det har funnits en tanke om att återvända till festivalen under dessa år men de har inte haft eller fått den rätta låten. Förrän nu, med bidraget ”I Do”.
– Känslan var väl att när vi fick ”Eloise” så kände alla fyra att, wow det här är en bra låt. Samma känsla fick vi nu när vi hörde ”I Do” första gången.
Gruppen har alltså fått låtar till sig genom åren men antingen känt att det kanske inte varit den stilen på låt som de velat ha eller så har det varit en tuff konkurrens om att komma med.

Att de återigen står här i en deltävling är samtidigt väldigt passande tidsmässigt för de, då de har jubileum detta år.
– Vi har ju 30-årsjubileum och vi jobbar på en ny platta. Det är mycket som händer för oss just i år så att för oss var det grymt att skicka in denna låten för i år då.

Nanne Grönvall Bakom deras bidrag
En av låtskrivarna bakom deras bidrag i år är ingen mindre än Nanne Grönvall. Det är inte första gången deras vägar möts.
– Vi har tävlat mot Nanne 1995 i Melodifestivalen. Nanne började lite tidigare men jag tror vi träffades första gången 1995 vid Bo Diddley och sen följts åt genom åren. Så det har bara känts naturligt.

Dansbandet har en av de få snabbare bidragen den här veckan vilket skulle kunna vara till deras fördel. Det enda de vet är att om det nu blir så att de går vidare med ”I Do” så kommer Tommy vara med nästa gång. Tommy är nämligen inte med här i Lidköping då han har en inplanerad semester med familjen.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *