Lisa Ajax och Bishara kvällens genrepsfinalister

Det är tredje veckan på rad som det saknas minst en ur programledarkvartetten. Den här gången är det Kodjos tur. Han är nämligen hemma och vabbar. Frågan är bara med vilken av alla 25 ungar eller så som han gör det?

Eric Saade som tycker att det absolut inte är några problem att ta över Kodjos skämt försöker dra till med sånt ett sånt. Det leder in på presentationen av veckans stad, Lidköping. Så snart programledarna skrikit ”Nu kör vi!” är det dags att dra igång med första deltagaren.

Eftersom Pagan Fury är först ut och sångerskan har ett förflutet med Melodifestivalen i en helt annan roll (då körtjej) än den nuvarande som Arwen i ovanstående grupp, så får de själva presentera sig i ett vb. I detta vb presenterar de sig bland annat med de fyra elementen jord, vatten, luft och eld samt att de kommer med stormen. Låten heter ju Stormbringer så det är faktiskt rätt logiskt.

Ett tekniskt fel gör att de får avvakta med musiken och programledarna får i sin tur öva på hur de ska göra om något går fel. Det resulterar i att publiken får sig en lektion i vad tungrök egentligen är och hur det fungerar varpå Eric infliker att det finns varelser på scenen, typ. När det tekniska problemet är löst dras musiken igång och numret genomförs till synes utan några fler problem eller dyligt och sångerskan ser ganska bestämd ut samtidigt som hon, förstås med sin erfarenhet, uppvisar ett tryggt intryck.

Efter att Anton Hagman levererat sitt bidrag enligt förmiddagens repetition, med uppknäppt skjorta så drar Marika iväg oss på bandy. Detta eftersom Lidköping är en bandystad.

Lisa Ajax näst på tur levererar bra men kan säkert komma fram ännu bättre genom rutan imorgon. Arvingarna i sin tur fick med sig publiken väldigt bra när de drog igång sin smittande och fartfylla ”I Do”.

Enligt Bisharas presentation är han för övrigt tydligen blyg, vill ej sjunga för familjen sin och har scenskräck. Det är svårt att tro när man ser honom stå där uppe och bara köra, inför en hel arena med genrepspublik. Han får dessutom stora applåder redan vid den första höga tonen.

Ann-Louise Hansson forsatt stabil. Finns inte jättemycket nytt att säga där. John Lundvik får även han igång publiken bra och får respons i form av något sånär taktfast handklapp, allt medan han bland annat interagerar med sin gospelkör. Hans bidrag känns som en av de starkare denna kväll.

Efter att Sarah Dawn Finer gett Eric Saade en lektion i just green room om varifrån det namnet egentligen kommer följer en snabbrepris. Efter denna återkommer vi till Green room men den här gången är det Marika, som imorgon kväll tänker dra skämt men idag nöjer sig med att prata med artisterna. Dock blir det ganska känslosamt när både Ann-Louise och Josefin blir rörda, då de precis gått från begåvade Bishara till deras bord. Kort prat med de följs av en förflyttning till Pagan Fury och Marika undrar var bandet egentligen tagit vägen.
– Man kan säga att bandet försvann i stormen nånstans. Så ser ni de kan ni ju skicka hit de, kontrar Mia ”Arwen” Stegmar.

Mellanakten där…. Den nyskrivna låten ”Ljuset” till Sarah och Eric (vars intäkter går oavkortat till radiohjälpen) är fin men man sitter och undrar lite hur numret egentligen är hopsatt.

TIll slut utses Lisa Ajax och Bishara till genrepsfinalister. Det ser väldigt sött ut när Lisa Ajax går fram och knackar Bishara på axeln under ”vinnarreprisen” och han lyckas få sitt bidrag att bli en fin duett då han vänder sig till henne och fortsätter sjunga, som om hon vore en självklar del av den. Det är bra gjort av Bishara som mötte en stor publik för första gången ikväll. Lovar gott för hans framtid.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *