Ann-Louise Hanssons hyllningslåt till Barbro skriven av dottern Josefin – ”Det känns tryggt”

_DSC5485

Ann-Louise Hansson har varit med 13 gånger tidigare i Melodifestivalen. Det här blir hennes 14:e bidrag, vilket är ett svårslaget rekord. Frågan är om någon annan ens kommer komma upp i det antalet. Ann-Louises bidrag ”Kärleken finns kvar” är skriven av David Lindgren Zacharias, Josefin Glenmark-Breman och Olof “Ollie” Olsen. Låten handlar om att allt finns kvar när man har mist en kär vän. I hennes fall är det Barbro Lill-Babs Svensson som hon tänker på, men även andra kan ta till sig texten. Till själva Melodifestivalen har sångerskan en avslappnad relation.
– Jag har aldrig känt att jag har tävlat i Melodifestivalen utan jag har sagt ja till det för att jag tycker att det är ett roligt program att vara med i och det ses av så många människor. Hade man sen vunnit eller gått vidare hade det varit helt fantastiskt men min karriär har ju inte stått och fallit på det.

Även om den här låten tillägnas Lill-Babs för hennes del så vill hon alltså och känner att alla kan ta del av låten, oavsett vilken som är ens nära vän.
– Jag vill gärna att man ska kunna ta till sig detta. Även andra som mist en nära och kär vän. För det är ju såhär att kärleken finns kvar när personen i fråga är borta och vi har minnen som finns kvar och alla glada minnen. Det är det man ska leva på. Barbro och jag vi hade ju sångerna också så vi har mycket gemensamt.

Frågan om att vara med igen har kommit flera gånger men svaret då har blivit nej från hennes sida. Till slut så sa hon ett okej, med någon form av reservation kan man säga.
– Om Josefin skriver en låt som passar mig och med en text som jag kan stå för, en text som är meningsfull. Då kan jag tänka mig att vara med.

Så blev det. Dottern Josefin skrev ”Kärleken finns kvar” till sin mamma tillsammans med två andra killar men Ann-Louise har varit med i processen.
– Josefin känner mig väl och hon var ytterst engagerad i texten. Vad det står för och vad som ligger bra i mammas mun. Så att vi har haft nära kontakt hela tiden när de har skrivit den.

Hur är det ha sin dotter med på låten som låtskrivare?
– Det är fantastiskt. Det är vansinnigt roligt. Det är lite unikt tror jag, säger hon.

Nu var den här faktiskt engelsk från början avslöjar Ann-Louise men man ville ha den på svenska och hon kände det själv, att den måste vara på svenska. Det som bidraget handlar om kommer fram bättre på svenska.

_DSC5669
Ann-Louise Hansson med dottern Josefin Glenmark-Breman bakom sig

Hon hade själv en önskan eller rentav krav gällande bidraget och dess framförande.

– Det var också ett krav från mig att jag skulle ha tre körtjejer på scenen. Så det är Josefin och sen är det två av våra allra bästa körtjejer.
Att Josefin skulle vara med och köra bakom mamma kändes självklart.
– Det tyckte jag stämde bra eftersom hon har varit med och skrivit låten. Det känns tryggt att ha henne och Dea och Britta bakom mig. Det känns fint.

Minnen från Melodifestivalen
– Alltså minnen det går i ett… säger hon och berättar kring det.
Ann-Louise minns att vid det första deltagandet var det svartvit tv, stor liveorkester med dirigent och inget förinspelat.
– Man stod och sjöng på scenen, det var låtarna som gällde. Idag är det en helt annan grej. Det är shownummer och ses av så många
Hon inflikar att det är roligt på senare år i och med deltävlingarna att flera städer får möjlighet att ta del av detta.

Ann-Louise ska bara göra låten så bra som möjligt, tävlingen i sig är inte viktig på det sättet.
– Går jag vidare till andra chansen är jag glad fantastiskt glad! Men gör jag inte det så, jag går inte och gräver ner mig för det. Jag känner bara att jag vill framföra en fin låt med en hyllning till en av mina bästa äldsta vänner och kollegor dessutom och att det ska nå ut till så många som möjligt.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *