Tippning: De här är starkaste korten för finalplats

ikväll ska de fyra sista finalplatserna fyllas ut. Såhär ser tippningen ut inför kvällen.

_DSC6214
Duell 1: Andreas Johnson mot Anna Bergendahl
Tippad vinnare: Anna Bergendahl
Andreas Johnson lyfte sig ännu mer under förmiddagens genrep och fick verkligen med sig publiken. Han visade att han vill till final och levererade sitt allra bästa hittills. I den formen brukar Andreas vara riktigt vass. Anna Bergendahl är emellertid lite av en förhandssnackis med Ashes to ashes som är hennes bästa bidrag hitills. Hon har varit stabil från första repet och visat fortsatt utstrålning under den här veckan i ett snyggt nummer. Hon vann dessutom Melodifestivalklubbens publikomröstning igår och ligger högre upp just nu på topplistorna. Det talar för att det mycket väl kan bli Anna som drar vinstlotten.

_DSC6245
Duell 2: Vlad Reiser mot Nano
Tippad vinnare: ???
Jättesvår duell att sia i, verkligen. De yngre i publiken gick igång bra bara på hans namn under fredagsgenrepet. Han har också många följare på youtube och hamnade på tredje plats i publikundersökningen. Vlad har också energin och glädjen på sin sida.
Nano däremot har den starkare låten, rentav lite mäktig och han är en säker sångare med stark röst. Nano har egentligen bara kört på och det har suttit där, arrangemanget är också snyggt scenografiskt. Tittar man på hur de ligger till på listor så verkar de två också vara de jämnaste. Folket, varsågod välj!

_DSC6279
Duell 3: Martin Stenmarck mot Lisa Ajax
Tippad vinnare: Lisa Ajax
Här är två duktiga soloartister mot varandra, som båda har Melodifestivalsrutin. Båda har ballader men av lite olika slag. Här tror jag att Lisa Ajax drar det längsta strået genom sin inlevelse och innerlighet. Sången är fin och hon är säker, en bra byggd låt. Martin Stenmarck är även han säker men har inte fått riktigt samma respons från publiken.

_DSC6301
Duell 4: Rebecka Karlsson mot Arvingarna
Tippad vinnare: Arvingarna
Rebecka är en bra sångerska men debutant här och det har märkts av litegrann. Vissa rep har varit lite svajiga för henne men när hon har satt det har det varit riktigt bra. Arvingarna har varit med länge och deras bidrag är schlagerbansbandsgenren. Det innebär att de med sin glädje och utstrålning och samhörighet på scenen inte lär få några större problem att få röster. Särskilt inte från dansbandspubliken eller de som gillar schlagergenren – två grupper som kan ge de mycket röster.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *