På pulsen: Lisa Ajax och Anna Bergendahl inför finalen

Två av de som tävlar i finalen Friends arena nu på lördag är Anna Bergendahl och Lisa Ajax vilka båda har tagit vägen hit via Andra chansen.

_DSC6926

Det var nästan så att Lisa Ajax som knappt kunde stå still i green room i lördags studsade sig till Friends arena. Hon är väldigt glad över att få vara här i final nu och nämner samtidigt en sak som är skön efter att ha gjort detta i snart tre veckor på rad.
– Jag har fått in en rutin på det här så det är härligt, säger Lisa som aldrig varit i Tel Aviv eller någonstans i Israel för den delen och menar att man ju hoppas på att få åka dit.

Hon känner sig verkligen redo att köra denna finalvecka och visar det med eftertryck.
– Ja gud ja, verkligen, jättehärligt, tycker hon.
– Det känns verkligen att det är nu man… som det gäller. Så nu får man ju bara köra 100%. Ge allt liksom. Men, ja vi får se hur det går. Det blir en väldigt spännande final.

_DSC6969

Anna Bergendahl har heller aldrig varit i Israel. Hon gick från deltävlingen i Göteborg till andra chansen vidare till finalen i Friends och har därmed varit i denna bubbla två veckor på raken. Men uppladdningen inför finalen har varit vila. I åtminstone en dag.
– Jag låg hela måndagen. Ja, först gjorde jag tv på morgonen i måndags men sen låg jag hela dagen i soffan, rörde inte en fena.

Dagen efter var det emellertid dags att börja ge sig in i Mellovärlden igen, utvilad och pigg.

Hon har hunnit prata lite med John Lundvik om att stå i den gigantiska arenan i Solna och göra final. Själv är hon förväntansfull.
– Fantastiskt. Det är ju en underbar arena och jag vet ju att det kommer bli helt övermäktigt när den är fylld med människor. Jag pratader med John som var här förra året och han sa att trots att man har in ears och inte hör något så känner man liksom i bröstbenet publiken.

Anna har fått ta ledigt från sin utbildning för att vara här. Men vilken musik tycker hon är bästa medicinen?
– Jag tycker att det är soulmausik eller gospel som är liksom väldigt andlig och ger hopp. Ja, det tycker jag, säger hon.

Hon vågar knappt nämna att det vore den stora drömmen att få respresentera Sverige och ta sig till Tel Aviv men intygar att det är klart hon vill dit.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *