Kvällens tippning: Anna Bergendahl och Paul Rey till final

IMG_0247 (1)

IMG_0136

Det var genrep även idag. Dock ett Matinégenrep där det brukar vara mycket barnfamiljer. Med lite annan publik gentemot genrepen på fredagskvällarna så är det klart att responsen på bidragen brukar skilja sig åt men man kan uttyda vissa tendenser.

På dagens matinégenrep så visade Klara Hammarström upp en fin, stabil form. Det har hon gjort hela veckan i stort sett, hon och dansarna. Det blir snyggt i rutan. Dock känns inte Klara och bidraget Nobody så pass starkt att känns dock inte tillräckligt stark i detta startfält för att nå en finalplats.

Jan Johansen har en säregen hes röst som man känner igen och den passar Miraklernas tid. Mörkt på scenen om man ser honom live. För tv-tittarna kommer han fram bättre. Men låten, nej den torde inte ha någon större chans trots att Jan gör det bästa han kan av den.

Dotter får verkligen jobba med sitt bidrag Bulletproof. Inte röstmässigt. Där sitter det. Det är i det tekniskt avancerade som hon får jobba då det är hon som måste se till att stå rätt för att ljuseffekten ska fungera. Det syntes till exempel på éidag då hon fick korrigera sin position lite. När det fungerar så är det snyggt och effektfullt.

Mendez o Alvaro visade i förmiddags inför familjepubliken en stabil form. Killarna interagerade med varandra och hade kul. Alvaros sång sitter uppenbarligen väldigt bra även idag. Matinépubliken gick igång lite på deras partybidrag. Ha här i tankarna att det var mycket barn och barnfamiljer där duons bidrag kan tas emot lätt.

Linda Bengtzings ”Alla mina sorger” är en låt där man rycks med. Bildproducerat är det ett snyggt bidrag. Sen har vi det faktum att det är en rätt så klassisk Bengtzing-schlager på ett sätt och schlagers är en genre som ofta får slåss lite hårdare för att ta sig fram idag. Det ser man inte minst på gårdagens publikundersökning där hon kom på en sjätteplats.

Paul Rey är en artist som är stabil på sin sång. Lite kul notering i förmiddags att, när man ser honom i helbild, låter blicken falla på antingen hans ansikte eller hans skor. Sångaren har ett härligt scenspråk med inlevelse. Det är en av hans största styrkor förutom sången.

Anna Bergendahl har varit stabil hela veckan. Hon har en härlig röst som är gjord för att föra fram ”Kingdom come” till mottagaren. Låten i sig är en av startfältets starkaste och det känns. Dessutom gör hon det på ett sätt som ser avslappnat ut. Numret i sig är supersnyggt. De har jobbat mycket p å det för att få till det så bra som möjligt och fått lön för mödan. I publikundersökningen efter veckans första genrep blev hon visserligen tvåa och det är ganska jämnt mellan henne, Dotter samt Paul Rey där. Men en finalplats för henne torde vara säker. Hon är också den som fått högst respons på genrepen.

Tippningen inför kvällen är att Anna Bergendahl går till final. Hon tar med sig antingen Mendez Feat. Alvaro Estrella, Paul Rey eller Dotter då dessa tre är de som slåss om den sista finalplatsen.

Linda Bengting kommer, om hon inte går till andra chansen att troligen placera sig femma.

Jan Johansen och Klara Hammarström får det svårt ikväll och får troligen nöja sig med de lägre placeringarna.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *