Efterfest med härlig stämning i Luleå – samt plats för lugnare häng

Efterfesten i Luleå, dit tog det ett tag för alla gäster att hitta in. Dessutom väntade en överraskning under Mohombis ankomst. Artisterna började alltså till slut droppa in en efter en. Anis don Demina var en av de första att anlända liksom Faith Kakembo, vars efternamn inte är det lättaste att komma ihåg hur katten det stavas alla gånger.

DSC02034

Programledarna Lina Hedlund, Linnea Henriksson och David Sundin anlände också relativt tidigt. Lina glittrade som hon ofta brukar men hade den här gången kombinerat det med ett par vanliga jeans.

DSC02040

Nassim al Fakir som suttit i publiken och tittat i mobiltelefonen under öppningsakten samt är ihop med Lina Hedlund, kom av naturliga skäl också dit.

DSC02043

Anis Don Demina, som får en ny chans i andra chansen om två veckor.

DSC02046

Mohombi spatserade in närmare midnatt och stannade till vid dörrhålet för att posering. Strax före hans ankomst började brandlarmet tjuta och höll i sig under kanske 20 sekunder innan någon lyckades tysta det. Tystnaden varade inte länge då brandlarmet snart tjöt igen. Inte bara en utan två gånger. Tredje gången gillt brukar det ofta heta…

Mohombi satte sig lugnt vid sitt bord och tycktes inte ha bråttomt att fira finalplats. Tills han fick en flaska i handen av skivbolaget.

DSC02048

DSC02051

DSC02055

DSC02057

Därefter höjde han glaset i en ”luftskål”.

DSC02058

Om ni undrar vad som orsakade brandlarmet… det är fortfarande en gåta men det här ljuset som stod på Drängarnas bord kan ha varit boven till den spänningen.

DSC02061

Den andra finalisten, Mariette, fick snabbt hela sitt team runt sig och började jobbet med att frigöra korken, under lite dans.

DSC02064

Mariette avslutade finalpplatsfirandet med att knyta näven i en slags segergest.

DSC02074

Drängarna som nu också anlänt passade på att visa upp sig vid dansgolvet.

Medan de yttre delarna av lokalen agerade som en lugn plats att hänga på om man ville ha en trevlig liten konversation i normal samtalston var det betydligt livligare längre in. Förutom att artisterna till en början intog sin mat där, vid långbord som ramade in dansgolvet placerat i mitten, så fanns det även plats för att sitta i soffor vid fönstret och umgås, precis intill den upplysta baren. Christer Björkman syntes roa sig på dansgolvet tillsammans med Lina under kvällen, uppslukad av sina dansmoves.

Musiken DJ:n spelade var lite varierad och en av låtarna som hördes i högtalarna var Alcazars ”Not a sinner nor a saint”. Lina Hedlund passade då på att visa upp sina danskunskaper lite mer avskilt. Apropå dans… omkring 02.20 hördes så Drängarnas låt spelas. Dansgolvet blev snabbt lite trängre men killarna syntes inte till någonstans. Däremot fick vi en uppvisning i ”spontankoreografi” – det vill säga att dansa med glas i ena handen utan att spilla. Det är fascinerande, men hur gör man det? Tror inte det lärs ut på dansskolor…

Drängarnas bidrag tonade ut och övergick till Rednex ”Cotton eye Joe”. Då skapades ett tåg, likt en lång mask som växte medan de rörde sig framåt över golvet.

Vid 03 spelades sista låten men ingen ville sluta. Istället ropades det efter ”en gång till” – något som fungerar bättre på konserten men mindre bra på fester i hotell där de ha regler för hur länge musiken får pågå. Då byttes taktik. Varför inte köra den som en spontan allsång istället? Till det krävs inget tillstånd eller liknande. Med andra ord en härligt uppslupen stämning som bör ha gett upphov till minst en efterefterfest. Något undertecknad inte stannade kvar för att undersöka då ett tåg väntade morgonen efter.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *