Gårdagens genrep i korthet

Öppningsnumret här i malmö är en filmtrailer. Eller ja en fimtrailer som blir en musikal. Uppsatt på Malmö arena. Baserat på Brandsta city släckers ”Kom och ta mig (långt härifrån)”. Känns först fånigt men blir lite bättre när det blir live på scenen och inte bara ett videobandat inslag. Det är någon konstig kombo för övrigt där höstkänsla (paraply mm) krockar med färgglada 80-talsnyanser.

DSC02606

DSC02609

DSC02614

DSC02615

Rätt snart hade det där lilla itrosnacket hunnits igenom och det var dags för Frida Öhrn att ställa sig framför sitt gulddraperi. Hon har sett säker ut hela veckan i stort sett, och igår kväll till riktig publik som tydligt gav henne feeling, var inget undantag. Kameror tog hon också. Responsen på We are one var god.

 

DSC02620

DSC02632

DSC02623

DSC02645

William Stridh såg mer avslappnad ut på genrepet. Man såg till och med hans ögon glittra till i kameran vid något tillfälle. En enkel i meningen avskalad scenshow till han lugna Molnljus, som är bättre live. I publiken tändes lampor, stämningsfullt.

DSC02647_01

Och Nanne… ja, hon öste på ocj fortsätter styra mot Friends arena, eller om det blir Eskilstuna? Vem vet, det beror på vart vägskyltarna pekar. (Läs: hur folket röstar)

DSC02667_01

DSC02668

Här kommer ytterligare ett bandat inslag där David ska köra sångcoachning med Lina och Linnea. Hur det går? Ja, inte så bra med tanke på att de sedan låser in honom…

Desto bättre går det för Victor Crone som verkar taggad inför genrepspubliken. Han petar dessutom ut sina in-ears mitt under sitt framträdande så att den vänstra hängde ner på hans axel resten av numret. Vilket, berättade han efteråt, berodde på lite strul med den. De satt inte så bra men han kommer byta till andra sedan.

DSC02677

DSC02680

DSC02687

Ellen Bebediktson och Simon Peyron gjorde ett väldigt fint framträdande med ”surface”, snyggt bildproducerat för tv-tittarna också. Även här tändes mobillampor i publiken vilke såg jättemaffigt ut. Tycktes gillas av genrepspubliken.

DSC02688

DSC02694

DSC02701

Jakob Karlberg hade dragit ut sladden till gitarren. Eller jag vet inte om sladden var urdragen fysiskt men intrumentet lyste inte. Detta för att de ska omkoda litegrann, så ikväll ska den blnka och ha sig igen. Karlberg och hans scenframträdande med ”Om du tror att jag bryr mig” kändes lekfullt och enkelt och så Karlberg-igt som bara Karlberg kan göra.

DSC02709

Hanna Ferm levererade ett så så snyggt nummer! Framför allt ljusmässigt. Vet inte om Hanna var lite nervös eller något för hon kändes inte lika avslappnad som på förmiddagsrepet. I övrigt satte hon det.

DSC02736

DSC02740

DSC02747

Det finns en önskan och det är att de ska sluta med att försöka få snabbreprisen till att bli någon slags stor rockstjärna eller dyligt. Det är en snabbrepris. Humorn kan man kanske lägga på andra delar eller andra punkter i programmet.

DSC02749

Det roligaste i samband med at David Sundin tog pulsen på artisterna med först 7 snabba och sedan handuppräckningsfrågor var just vid hanuppräckningen. David tittar på manuset och vänder sig till artisterna för att be de som är rädda för att en gigantisk ring ska ramla ner i huvudet på de att räcka upp handen. Två stycken för handen mot taket. Det är Simon Peyron och så killen som själv är orsaken till att det hänger just en gigantisk ring i taket – William Stridh! Se där… rädd för sin egenscenografi tydligen.

DSC02761

Efter att sju blivit till fem, är det dags för David Sundin att greppa micken och sjunga i mellanakten. Den handlar om att han är en legitimerad lustikurre och att humor behövs. Något åt det hållet… Coolt att se och höra honom sjunga ensam men trist nummer.

DSC02775

DSC02778

DSC02780

DSC02788

Till slut är det Hanna Ferm och Nanne Grönvall som får gå till fejkfinal och sjunga sina låtar en extra gång.

DSC02798

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *