Snabb tippning inför direktsändning av fjärde deltävlingen

Det är cirka 10 minuter kvar till sändning av den fjärde och sista deltävlingen. I väntan på den kan jag kort dra hur resultatet troligast kan komma att se ut.

Till final går Hanna Ferm och ”Brave”. Hon har ett supersnyggt, tufft scennummer med en färgglad ljussättning jag personligen älskar. Hanna har stark röst och är säker. Dessutom låg hon i särklass högst upp i Melodifestivalklubbens publikundersökning så det ska nog mycket till om hon inte går vidare.

Den andra att gå till final är möjligen lite knepigare men där sätter vi nog ändå Victor Crone. Han är omtyckt, låten är bra om än avancerad vilket betyder lite svårsjungen. Ser man honom live är det inte hyperintressant nummer under den första tiden då han ligger på golvet. På skärmarna händer det dock saker så tv-tittarna får ut mer och det är betydligt fler hemma i vardagsrummen runtom i landet än inne i arenan som röstar. Och tar han kamerorna så kan han flirta med tittarna.

I det fallet teorin ovan stämmer så borde det inte finnas något annat alternativ än att ge Frida Öhrn en plats i andra chansen. Tror nämligen att den sista finalplatsen står mellan henne och Victor Crone. Frida har en härlig låt och härlig röst att använda sig av när hon genomför sitt bidrag We are one. I fredags syntes hon vara mer taggad inför genrepspubliken än under repen och det är bara ett plus. Att numret sen innehåller guld och glitter och hennes kläder går i rosa och lila, det ger en glad atmosfär till en bra, rätt stark låt.

Hade Ellen Benediktson varit frisk i rösten och kunnat leverera samt kanske gjort något mer av numret hade troligen deras (hennes och Simon Peyrons) bidrag haft god chans. Nu låg de sist i publikundersökningen och ovanstående är nog förklaringen till det. För så dålig är inte låten att den förtjänar en sistaplats.

Istället tror jag att Karlberg vars låt inte är jättestark men bra nog för att kunna fånga in en och annan och vars nummer är bildproducerat just för tv får gå till andra chansen.

 

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *