Kort om veckans dueller

I duellerna som ska ta fram de fyra sista finalisterma, är det en tredjeplacerad som möter en fjärdeplacerad och det är alltid från olika städer. De två som gått vidare från samma stad får inte möta varandra.

Duell 1
Anis don Demina med ”Vem e som oss” möter Ellen Benediktsson & Simon Peyron med ”Surface”

Första duellen ställs Anis don Demina med sin snabba rap/pop och relativt fartfyllda scenshow medelst dansare mot en Ellen Benediktsson och Simon Peyrons uppenbarligen hookiga upptempoballad. Duon gav så sent som i lördags ett enkelt nummer där tungröken gjorde mycket visuellt.

Duell 2
Malou Prytz med ”Ballerina” möter Paul Rey med ”Talking in my sleep”

Iandra duellen har vi ist något helt annat. Här möter en något mer vuxen Malou, jämfört med förra årets debutlåt, en stark och känslomässig Paul Rey. Paul Rey har ingen dansare med sig på scenen som Malou men hans stora balladpop har faktiskt en touch av gospel i sig.

Duell 3
Felix Sandman med ”Boys with emotions” möter Frida Öhrn med ”We are one”

Medan Felix har en modern poplåt som han har levererat framför en avlång, lysande LED-skärm tillsammans med sina fyra boys är Fridas bidrag något helt annat. Hon visualiserade sin härliga powerlåt på ett glatt, starkt och – skulle jag vilja säga – lite schlagrigt sätt genom att använda gulddraperi och bära färgglada scenkläder. Hon har också en snygg slutpose.

Duell 4
Mendez feat. Alvaro Estrella med ”Vamos amigos” möter Drängarna med ”Piga och dräng”

Diskoteksparty söderut vs. lössläppt käck logdans. Typ så. Båda artisterna har fartfyllda scennummer och upptempolåtar, bara förpackade på helt olika sätt.

Tidigt imorgon förmiddag börjar repetitionerna och då får vi se om någon ändrat i sina bidrag på något sätt samt får en första skvallrande titt på hur deras form är.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *