Det blir tjejernas kamp ikväll

DSC04002

DSC04092

Det är inte lång tid kvar till sändning nu. I väntan på den så kan man fundera lite på vem som vinner. Vi har ju en som varit förhandsfavorit till en möjlig seger redan i samband med sin deltävling. Det är Anna Bergendahl. Dotter har också nämnts där uppe i toppen liksom The Mamas lite smått. Sedan har vi Anis don Demina som tog storslam i publikundersökningen igår och vann överlägset där.

I publikundersökningen som gjordes igår av Melodifestivalklubben tog alltså Anis förstaplatsen stort. Efter honom var det sedan rätt jämnt mellan plats 2-5 där Dotter, Hanna Bergendahl, The Mamas och Anna Bergendahl placerade sig i den ordningen. Bara tjejer alltså.

DSC04114

Dock borde inte Anis ha något med en eventuell vinst att göra då han inte känns som något material för Internationella juryn att rösta fram. Där borde såväl Dotter som Anna och The Mamas ha större chans.

Nu har jag inte tittat på hur det ser ut med streamingen av låtarna på youtube, vem som ligger bäst till där och det behöver inte heller alltid visa rätt, beroende på hur det räknas och vilka som hittat till klippen. Men där ligger just nu Dotter i topp enligt Gustavs expertblogg. Kan också lägga till en parentes där att vad gäller utländska visningar så ligger Anis sist. Där borde Robin Bengtsson ligga starkare till sammantaget, eller möjligen Felix Sandman.

Går vi till internationella omröstningar så verkar Anna gå bra i utlandet. Till exempel har hon vunnit två internationella omröstningar, varav QX gjorde en av de. De som kom tvåa efter henne där var i tur och ordning, The Mamas samt Dotter.

DSC03913
The Mamas

De manliga bidragen verkar det vara rätt tyst om i tippningarna så det här ser uppenbarligen ut att vara tjejernas år. Där det borde stå mellan i första hand Dotter och Anna Bergendahl, med The Mamas som kommer ligga i deras bakhasor. När alla poäng har getts ikväll så kommer vi ha ett resultat och en lycklig vinnare som får åka till Rotterdam för att representera oss. Om inte Coronaviruset sätter stopp för Eurovision på något sätt, vilket vi väl får hoppas inte sker.

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *