Bergendahl och Zelmerlöw besökte Sanna på allsången

Foto: SVT (stillbild från direktsändningen)

Andra veckan för Sanna och de övriga att inta Sollidenscenen på Skansen. Nu när vi i premiärprogrammet fått ett bevis på att de lyckats göra det bästa av situationen så är det ingen nyhet längre. Det gör att man direkt märker av hur tomt det blir ibland i rutan trots den snygga produktionen. Sanna tillsammans med sina gäster ger oss en bra blandad musikalisk repertoar.

För att ge svar på förra veckans lilla parentes kring de två nya ansikterna som dök upp på bläckblåsinstrument, så är det lika bra att säga det nu. Som man kunde ana så gjorde de alltså ett gästspel i orkestern under själva premiärprogrammet. Till den här veckan var uppställningen som vanligt igen.

Med det sagt blickar vi framåt och kan konstatera att Anna Bergendahl, när hon låter riket komma är svår att stoppa. Samt att det kändes konstigt att se tidigare allsångsledaren Måns stå där utan att interagera med en fysisk publik. Detta efter alla gånger han stått på den scenen. Men sjunga det är något som den killen kan göra.

Det är en lite kluven känsla som förföljer en under hela allsångstimmen. Man slits mellan att ena sekunden sakna det gamla vanliga för att i andra njuta av det där framträdandet som artisten river av. I tredje sekunden är det som att översköljas av gamla minnen. En känslomässigt berg-och-dalbana.

Den allsång som är en av de populäraste och annars alltid inbjuder till en härlig, uppsluppen stämning är den gamla godingen ”Gå upp och pröva dina vingar”. Denna allsång är först ut och fortfarande riktigt skön. Man saknar emellertid publiken nu som reser sig likt ett hav varje gång man kommer till frasen ”gå upp…” Duoappen används återigen och nu sjungs det faktiskt lite mer i bild. Bra gjort svenska folket.

Anna Bergendahl en av kvällens höjdpunkter
Miss Li gör  två låtar under kvällen. Det är ”Komplicerad” som hon inleder med samt närmare kvällens slut ”Starkare”. Två bra låtar som är Miss Li helt enkelt och en lagom, skön sommarunderhållning. Anna Bergendahl däremot är kvällens drottning när tonerna till ”Kingdom come” hörs och hon återigen visar hur mäktig den låten är. Dessutom sitter man bara och funderar på, kommer dansarna att dyka upp även ikväll? Jodå, den som väntar på de blir inte besviken! Här får programmet riktig fart.

Är Anna kvällens drottning så blir Måns Zelmerlöw krönt till kvällens konung. Nu är den tidigare allsångsledaren van vid lite andra förhållanden och säger själv till Sanna att det är lite annorlunda. Han ser emellertid ut som om han är född på den scenen. Både medan han sjunger sin ”On my way” samt när han väljer ”Ta mig till havet” som allsång. Det känns som att det är ett bra drag att skippa Michelangelo till förmån för Peter Lundblads lugnare klassiker i detta läget.
Erik Lundin besöker också Sanna och bjuder bland annat på sin låt ”Apanage”, som ensam står för rapmusiken ikväll.

Lasse Åberg firas med medley
Det som emellertid avslutar kvällen är ett medley tillägnat jubilaren Lasse Åberg. Medleyt innehåller både humor, fyndigheter och en del detaljer tagna från det som Åberg skapat genom åren. Brödrosten som plockas upp ur väskan är en sådan detalj. Den som sett hans filmer kan inte ha missat brödrostprovningen. Medleyt börjar i djungeltema och slutar med Zvampen, ännu en beprövad allsång som brukar ge bra drag under ett vanligt år. Sanna och gänget lyckas själva hålla tempot uppe bra i detta medley, återigen mycket tack vare lekfullhet, säkerhet och samspel. Vill ändå flika in att det faktiskt ser helt sjukt ut för vana allsångsögon när ett gäng barn och artister dansar loss framför några få åskådare och cafébord, som artisterna nu ser ut i bild att ha lämnat.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *