Första deltävlingen ikväll – Danny är favorittippad

Ikväll sänds den första deltävlingen av Melodifestivalen 2021. En musiktävling som behövs nu om något år, då i stort sett hela övriga nöjes- och kulturSverige är satt i karantän.

Under gårdagens genrep så reagerade jag på vissa saker. Saker som gjorde att programmet istället kändes som en musiktävling där man smugit in en talkshow mitt i allting. Inför det som vanligen brukar kallas för ett matinégenrep såhär på lördagsförmiddagen, så märktes det att produktionen filat och ändrat ganska så ordentligt på programmet. I det andra genrepet hade det blivit mer likt det formatet vi brukar känna igen. Att ”myshörnan” togs bort och att man använde en mindre version av denna i form av två fåtöljer men först då samtliga artister genomförst sina bidrag och programledarna sitter och pratar historia. Det var nyckeln till att återfå det där enhetliga med en tydlig röd tråd.

Sen var samspelet mellan programledarna betydligt bättre. Med en konversation som flöt på utan att kännas inrepeterad och bra övergångar. Så ni kommer att känna igen formatet trots att det inte finns någon livepublik.

Lillasyster öste på i sin rockshow, Jessica Andersson såg fokuserad ut samtidigt som hon fortfarande visade att hon är trygg och kan sin sak. Paul Rey har vuxit med sitt bidrag under dessa dagar och låten är väldigt fin. Danny som är favorittippad ikväll fortsätter leka sig fram i sitt flyttbara modulhus av kartong. Nathalie gjorde ett okej framträdande men intrycket av henne är att hon kan mer. Vi får se om en liten stund hur det går och vilka två som tar finalplatserna. Det är ganska så svårtippat ändå och det finns väl förutom Danny två till jag ser som har bra chans att gå till final.

Min tippning inför kvällen:
Till final:
Jessica Andersson med Horizon
Danny med Dandi dansa

Till Andra chansen:
Arvingarna med Tänker inte alls gå hem
Paul Rey med Missing pieces

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *