Anton Ewald tillbaka återigen som artist

Anton Ewald är tillbaka på MF-scenen. Sist han deltog var 2014 om vi pratar som artist det vill säga. Därefter har han hunnit med att vara koreograf till Wiktoria i ”Save me” och låtskrivare till Olivia Eliassons ”Never learn” 2018.

Anton Ewald först ut i Deltävling 2                                ©Stina Stjernkvist / SVT

Hans bidrag i år, som han då alltså sjunger själv heter ”New religion”. Det är en käck och härlig, poplåt innehållandes en hel del text och som börjar med ett par trummor som slår igång bidraget. Ljuset blinkar i samma takt som musiken. Det är en stark mustig början. Refrängen är starkare än verserna och är det partiet som lyfter låten. Efter att ha kollat på klippet från dagens repetitioner så artikulerar han inte orden fullt ut, det blir lite sluddrigt på vissa ställen.

Anton Ewald synkad med dansarna                              ©Stina Stjernkvist / SVT

Anton har med sig två dansare som mestadels av den tiden de befinner sig på scenen står bakom honom, görandes samma koreografi som sångaren. Ett gäng lasrar bakom artisten skapar olika mönster. Lasrarna och ljuset framhäver fint sångaren med sina dansare. Anton har den färg som brukar vara en av de vanligaste i Melodifestivalen – svart och vitt. Dock har han lagt till med lite gulddetaljer på sin jacka. De gillar jag.

Spana in bandet bakpå Antons jacka, med låttiteln New religion                                                                                                                      ©Stina Stjernkvist / SVT

Han borde väl snart kunna räknas til veteranerna och under repet så visar han en hel del glädje, lekfullhet och energi.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *