Debutanten Frida ger ett tryggt första rep

Fria Green har startnummer 4 på lördag.                     ©Stina Stjernkvist / SVT

En annan som gör debut i dessa sammanhang är Frida Green. Frifa är en 26-årig tjej från Ystad som känns trygg på scenen under sitt rep och har en fin röst som hon använder för att framföra sin ballad ”The silence”. Detta gör hon tillsammans med en kör på tre personer som – faktiskt – får stå på scenen och synas litegrann. Frida bär en grön klänning med stass och halvt genomskinliga ärmar. Hon använder sig också av pyro vilka skjuter upp bakom henne i form av gnistrande små pelare. bakgrunden och övriga scenografin skimrar i röda och guldaktiga toner.

Frifa Green har kören med sig upp på scenen.            ©Stina Stjernkvist / SVT

Det är en vacker ballad där hon börjar vid sitt mikrofonstativ för att sen ta micken och kliva fram ytterligare. Frånsett hennes lilla promenad framåt rör hon sig inte så mycket. Det är små kliv/stamp och gester i form av bland annat att lyfta den mikrofonfria armen en bit upp.

Fint och kanske också lite skört över allting. Och väl genomförd repetition. Frida skulle mycket väl kunna hamna topp-4 på lördag, beroende på hur allt går.

Frida Green. ©Stina Stjernkvist / SVT

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *