Svajigt för Julia

Julia Alfrida går ut som nummer två i andra deltävlingen.                                                                                                                                 ©Stina Stjernkvist / SVT

Julia Alfrida känns inte helt säker på scenen under torsdagens repetition, det är iaf vad jag kan utläsa av det klipp vi får se från hennes repetition. Rösten är lite svajig och överlag så ser hon inte jättesäker ut under sitt framträdande.

Nu kommer också hon från P4 nästa och påbörjade sin musikkarriär 2019 med singeln ”Her” vilket gjorde att hon bland annat fått framträda på Pridefesivalen. Här är hon dock debutant och har en hel del saker att tänka på utöver ett antal kameror som filmar henne från olika vinklar. Har man inte gjort många stora gig tidigare kan bara det bli lite överväldigande för en.

Julia är influerad av hip hop bland annat och det hörs i henens bidrag ”Rich” som hon gör i en outfit som är är blandning av en armén och en karatedräkt som någon piffat upp med fransar och lite andra detaljer.

Fransarna på Julias scenkläder är ganska långa          ©Stina Stjernkvist / SVT

färgsättningen är röd och mörkt. På LED-väggen bakom henens syns ett antal fotoramar med människor i olika åldrar. Hela scenografin går i stort sett i rött och är numret är ganska mörkt. Förutom i slutet då vita spottar ljusar upp ännu mer så finns det bara några små partier under bidraget där vitt ljus också används.

Tycker inte att låten lyfter, den känns ganska platt och det händer ingenting i låten. Då är själva numret i sig bättre. Framför allt väldig snyggt när sångerskan håller ut en arm och reser sig till rak ställning samtidigt som väggen med alla ansikten bakom henne också hissas uppåt.

Julia Alfrida på torsdagsrepet i andra deltävlingen.    ©Stina Stjernkvist / SVT

Det finns ännu en hel del att slipa på här för sångerskan till lördagen då det verkligen gäller.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *