Wahl & Samis ”90-talet” andas 90-tal

I stort sett allt i WAHL & SAMIs nummer har 90-talskoppling.                                                                                                                          ©Stina Stjernkvist / SVT

Både WAHL (Christopher Wahlberg) och SAMI (Sami Rekik) har brutit sig ut från andra konstellationer och debuterar nu i Melodifestivalen. Deras låt ”90-talet” handlar föga oväntat om just 90-talet. Däremot är den överraskande bra. Det är en snabb poprap med enkel text och återkommande refräng. Dessutom är ”90-talet” trallvänlig och medryckande. Killarna lyckas under tiden de sjunger om sin memory lane till svunna tider de vill ha tillbaka, få in saker som Fresh prince, hårspray och att gräva guld i USA. Notera också att några av tonerna i musiken kan kopplas till tv-spelens ljud och musik på just 90-talet.

Av vad man kan utläsa av dagens repetitioner så ser de säkra och avslappnade ut. Allting i numret är färgglatt. Från deras scenkläder till scenografin och ljussättningen. På LED-väggen syns två höga hus med en gata mellan sig.

WAHL & SAMI framför sin folktomma memory lane.  ©Stina Stjernkvist / SVT

Killarna går framåt på scenen under de första takterna. Till första refrängen har de fått sällskap av husdansarna.

I bryggan sätter sig killarna på ett podie med svart-vit kant medan dansarna diggar loss på några högre podium bakom de. Sen ressr de sig snart för ått åter gå längre fram på scenen. Tuff slutpose ingår.

WAHL & SAMI.                                                                    ©Stina Stjernkvist / SVT

Ett riktigt medryckande och

glatt nummer som borde få de flesta där hemma att dra på smilbanden av glädje när de drar igång sitt lilla 3-minutersparty.

WAHL & SAMI bjuder på 90-talsfest.                              ©Stina Stjernkvist / SVT

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *