Spänn fast er – snart sparkar Pernilla Wahlgren och Per Andersson igång fjärde deltävlingen

Foto: Stina Stjernkvist / SVT

Kvällens deltävling, den fjärde, som leds av Pernilla Wahlgen och Per Andersson. Den borde kunna räknas som en av de bättre programmen hittills. Men så är också Per och Pernilla ett lysande udda radarpar där båda kan dra one liners och båda har mer eller mindre spontanitet i sig som då och då kan komma fram, om man har tur. I öppningsnumret driver båda gästprogramledarna med sig själva ganska bra och det är lite gala över allting.

Räkna med att du ibland sitter och undrar ”vad var det där?” eller var kom det ifrån?” när Per kommer igång. Lika lite som du vet om det där tillhörde originalmanus eller inte. Lugn bara… han kommer att hitta tillbaka. Och det är väldigt publikbefriande. Det kommer också bli en del ”Käbbel” och att de fyller i varandras meningar, och de lyckas med det på ett bra sätt.

I de självande sista sekunderna av generepet igår, när de hunnit dra igenom en stor del av eftertexten och Per har gjort sitt bästa för att överrösta de flesta med att han vill tacka den ena och den andra och den femtioelfte… så hör man plötsligt Björkan utropa: ”Herre Gud!!!”

Precis så kan man tycka om veckans programledare Per och Pernilla men det är bara att luta sig bakåt i soffan med chipsskålen och njuta åt det härliga spektaklet.

Så ni har väl börjar göra er redo och är precis i färd med att leta fram snacksen?

Clara har inte känts klockren under repen och gårdagens genrep. Men i förmiddags tycktes hon ha hittat självförtroendet och gjorde sitt bästa rep under hela veckan.

Däremot undrade man lite lätt vad som hände i Eric Saades nummer i förmiddagsgenrepet. Det var en mörk ruta där som kändes malplacerad och följdes av en lite konstig kamerapanorering. Det är väl en av de få misstagen jag sett har skett för Eric och hans team.

Att tippa kvällens utgång är inte helt lätt. Men både The Mamas, Eric Saade och Tess Merkel borde placera sig högt Sedan tror jag Sannex packar sin buss och enkelt tar vägen till andra omgången där de sedan kör bilen till andra chansen nästa vecka. Just för att de borde locka röster från väldigt många röstningrgrupper, att de sprider glädje och att väldigt många kan känna igen sig i deras låttext.

Vi får se hur det går ikväll, snart börjar det.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *