Bara timmar till det ska avgöras – tippningen inför kvällen

Foto: Stina Stjernkvist / SVT

Nu är det bara timmar kvar innan finalen av årets Melodifestival drar igång. Vem vinner i år? Blir det The Mamas för tredje gången? Eller kanske revanschsugna Dotter? Eller Arvingarna?

Det är lite svårt att sia då det finns många bra och starka bidrag. Dock så ser det inte så lovande ut för Arvingarna som ligger absolut lägst i odds. De tre som ligger i oddstoppen för att vinna Melodifestivalen är Tusse, Eric Saade och Dotter. Samtliga har varit superstabila rakt igenom egentligen och har starka bidrag som gillas väl av folket. Fjolårsvinnarna The Mamas har fjärde lägsta odds.  Och det troliga är nog att det kan bli någon av dessa som till slit står där med sångfågeln. Dock Kan Charlotte Perrelli med sitt svinsnygga nummer också ha något att säga till om om att vara med i toppskiktet. Särskilt eftersom det även är utländska jurygrupper som också ska lägga sina röster och Perrelli är välkänd i Eurovisionsvärlden.

Danny är populär här hemma men det räcker inte i finalen där motståndet är hårdare än i deltävlingen. Hans scenshow med det rörliga rummet av kartonger känns inte heller som något Europa skulle fastna för, särskilt när det också är en svensk låt som kan te sig lite obegriplig även för en del svenskar.

Hur det går ser vi som sagt ikväll men just nu finns det tre favorittippade finalister. Min egen tippning är att det blir Tusse eller Dotter blir den som får representera oss i Europa.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *