Det 804:e blogginlägget

I dag fick jag en brinnande lust att skriva ett riktigt blogginlägg. Egentligen har jag saknat detta sociala media alltsedan Norrtelje Tidning började hantera bloggarna lite styvmoderligt varvid en del tröttnade. När sedan Mittmedia tog över ruljangsen våren 2015 inrättades en gemensam bloggportal inom Mittmedia där jag och ”Hockeymamman” Gisela Ahlgren – Bloom från Bergshamra, tack vare idogt bloggande, fick förtroendet att representera Norrtelje Tidning. För egen del har det blivit mycket tunnsått med blogginlägg de senaste åren men Gisela kämpar på med att berätta om hur hennes liv ser ut även när hon numera efter 14 säsonger i AIK och 70 landskamper med Damkronorna har lagt hockeyrören ”på hyllan”. Hon är väldigt duktig med kameran varför bilder är en stor ingrediens på hennes trevliga blogg.

Själv har jag nästan sålt min själ till Facebook för att få utlopp för mitt skrivande. Det finns många fördelar med Facebook, man når snabbt ut till läsarna, man kan lätt bifoga ögonblicksbilder tagna med mobilen, läsarna kan om de vill dela mina inlägg vidare. Det finns många nackdelar med Facebook också. En av nackdelarna är att det är så förtvivlat lätt att kommentera vilket kan medföra att man lätt glömmer att tänka efter före innan man skriver. En annan nackdel för den som kommenterar är att det är lika lätt att medvetet eller omedvetet glida från ämnet som att bli för ordrik. Självklart går det bra att kommentera ett blogginlägg, men det ställer lite högre krav på eftertänksamhet av den som kommenterar vilket definitivt inte är till någon nackdel.

Det här inlägget som ni läser just nu lägger jag bara ut på Mittmedias bloggportal även om jag kunde lägga ut det på min andra blogg på Blogspot.com eller ”dela” det på Facebook. Skälen till detta är i huvudsak två. Det ena är att få er hitta till min blogg på Mittmedias portal, det andra är att ni får möjlighet att läsa bloggar från 13 andra orter. Kanske har ni någon koppling till någon av dessa orter?

Känner jag mig själv rätt kan jag inte heller framöver avhålla mig från att intressera mig för samhällsfrågor, därtill är jag alltför nyfiken och ofta debattvillig om det gäller. Min ambition är också att bli bättre på att lägga in bilder. Naturligtvis förutsätter det att hälsan står en bi och inte spelar något spratt, men det gäller för oss alla.

 

Morfar Gunnar i Norrtälje

Publicerat av

Gunnar Hellström

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *