Podcast 18: Så får Modo behålla sina juniorer

Tjena. Här kommer veckans podcast, ordentligt försenad. Tanken var att programmet skulle vara drygt 45 minuter, men ljudinspelningen havererade efter 28, så det är vad som erbjuds i dag.

Skellefteå hyllas, så klart. Anton Forsberg likaså. Vi snackar också om hur SHL-klubbarna ska behålla sina talangfulla juniorer. Adrian Kempe, som är en av dem, blickar nämligen redan mot spel på andra sidan Atlanten.

Klicka in dig på podcasten här nedan.

http://allehanda.se/misc/poddar/natrassel/Podcast18.mp3

RSS:
http://feeds.feedburner.com/Natrasselpodden

Podcast 17: ”Riktigt jävla fegt av Hedman”

Efter OS-uppehållet är Nätrassels podcast tillbaka i etern. Jon Häggqvist och Mikael Nordstrand snackar bland annat om det brutala slagsmålet mellan Robert Hägg och Anton Hedman i matchen mot Luleå.

”Riktigt jävla fegt av Hedman”, menar Nordstrand.

Streckstriden inför slutspelet, Modo dams slutspel, OS-hockey och NHL är några andra ämnen för dagen.

http://allehanda.se/misc/poddar/natrassel/Poddrasselcomeback.mp3

RSS:
http://feeds.feedburner.com/Natrasselpodden

Podcast 16: ”Kabanov tar Spinas plats i power play”

Varning! Jon håller på att riva halva studion cirka 22 minuter in i programmet. Pass upp, så ni inte får hjärtslag när ni lyssnar :).

Kabanov tog chansen direkt i första matchen, trots minimal istid, enligt Nätrassels podcast. I podcastens sextonde avsnitt tycks det om allt möjligt. Dave Spina ska till exempel inte spela power play, det ska däremot både Robert Hägg och Kirill Kabanov göra.

William Nylander kommer också att bli en positiv injektion i Modo efter sitt lysande spel i Södertälje. Skadeläget i OS, Modos problem med målskyttet, och det usla hemmaspelet är andra punkter i kvällens podcast.

http://allehanda.se/misc/poddar/natrassel/KabanovNylander.mp3

RSS:
http://feeds.feedburner.com/Natrasselpodden

Podcast 15: Jons pudel efter skandalbetyget till Ullmark

Tillbaka efter en veckas paus imponeras Nätrassel av Linus Ullmark. SHL:s bäste målvakt just nu, fick däremot ett tveksamt betyg i ortstidningen och på allehanda.se efter matchen mot Frölunda.

Modos form, backspel, SHL och Damkronorna avhandlas i Nätrassels podcast, avsnitt 15. Vi snackar också om ryske nyförvärvet Kirill Kabanov, Örnsköldsvik Hockey och om den kommande matchen mot Växjö.

Här nedan är länken till intervjun med Linus Ullmark, som vi snackar om i podcasten:
http://allehanda.se/sport/modo/1.6751696-ullmark-om-vem-som-ar-ligans-basta-malvakt

http://allehanda.se/misc/poddar/natrassel/Ullmark2.mp3

RSS:
http://feeds.feedburner.com/Natrasselpodden

 

 

Därför borde Hedman varit med

I förra veckans podcast pratade vi om OS-uttagningen och om det faktum att Victor Hedman inte finns med i truppen som ska till Sotji. Personligen tycker jag att det är konstigt att han inte fick en biljett – och nu har Andrew Berkshire på SB Nation skrivit ett blogginlägg som understryker att Hedman borde ha varit med:

http://www.sbnation.com/nhl/2014/1/14/5296258/victor-hedman-winter-olympics-2014-snub-sweden

Berkshire skriver alltså att det går att hävda att Hedman är den bästa backen Sverige har för tillfället.

Han lutar sig mot så kallad avancerad statistik, som blir allt vanligare i NHL men inte har nått till Sverige och SHL ännu. Åtminstone inte så att den är tillgänglig för den breda massan. På den här sidan finns förklaringar till den typ av statistik som Berkshire presenterar.

Önerud i sitt livs målform

Simon Önerud har gjort mål i fyra raka matcher
Simon Önerud har gjort mål i fyra raka matcher

Ingen podcast den här veckan, men väl ett par blogginlägg. Här kommer ett, om Modos formstarkaste spelare.

Simon Önerud gjorde mål för fjärde matchen i rad, i går mot Örebro. Han är på väg mot sin poängmässigt bästa säsong och har imponerat allt mer i sin defensiva roll på isen. På senare tid har han också börjat göra mål. Tillsammans med Peter Öberg (skadad) och Kristian Forsberg har han bildat Modos jobbigaste enhet att möta. Är det något man vet om Modo, är det att just den trion går ut och gör sitt jobb, och de gör det faktiskt riktigt bra. De jobbar utifter rollerna de tilldelats, verkar tokgilla det och har accepterat att de inte matchas i power play och i offensiv zon.

På senare tid har Simon Önerud blommat ut även offensivt. Han har inte gjort det på grund av sitt vassa skott (som dessvärre oftast styrs via motståndarklubbor eller fastnar på backarnas ben) utan han har gjort det tack vare sin styrka och sitt slit. Att Önerud med sina åtta mål är delad tvåa i den interna skytteligan, bakom Jeff Tambellini som gör comeback mot Skellefteå är ett underbetyg till övriga forwards.

Får jag önska något hos Önerud, är det att han tar skott lite snabbare när han får läge, så att puckarna inte hinner täckas av försvarande lag.

***

Jeff Tambellini är oerhört spelsugen, och hoppade över matchen mot Örebro för att träna power play – enligt honom själv. I power play behövs han också, där såg det nämligen uselt ut mot Örebro. Modo har en tendens att slå pucken rakt i gapet på motståndarna, och pucktempot är emellanåt alldeles för lågt. Niklas Nordgren har tyvärr inte varit så lyckad i power play de senaste matcherna.

Nåväl. Skellefteå väntar på torsdag, och Modo får i den matchen klara sig utan Nichlas Torp som fick en smäll mot huvudet i matchen mot Örebro. Det såg inte särskilt bra ut, för Torps del som nog lär få vila många fler matcher. Skellefteå, som förlorat en massa matcher helt plötsligt lär inte vilja förlora en till. Och Modo har ju sedvanligt svårt mot just Skellefteå.

Modo har förlorat de 14 senaste grundseriemötena mot Skellefteå, och vann senast 8 januari 2011. Då blev det 3-1 i Fjällräven Center

Modos skytteliga
1. Jeff Tambellini 10 mål
2. Simon Önerud 8 mål
2. Samuel Påhlsson 8 mål
2. Gustav Possler 8 mål
2. Mario Kempe 8 mål

Podcast 11: Kaptenen om Modo och OS

Ingen podcast förra veckan, för mycket att göra på jobbet skyller vi på. Nu är dock en ny podcast ute. Vi snackar däremot inte om Niklas Nordgren, som skrev på betydligt senare än vad jag och Jon förutsåg, i en tidigare podcast.

Ska bli intressant att se vad Nordgren går för, han har åtminstone verkligen kört hårt på träningarna, och sett bättre och bättre ut just där. Efter varje pass har han grillats extra på isen, och verkar vara väl förberedd för match. Här får Modo en sniper, som helt klart kan fungera i rätt sällskap.

Podcasten gästas av Modo Dams lagkapten Erika Grahm. Tillsammans ger vi oss på allt ifrån Bernhard Starkbaum, Modos juniorer, Riksserien, OS för både Damkronorna och Tre Kronor.

Erika Grahm säger att hon är glad för Bernhard Starkbaum, och berättar även att Anders Forsberg fört in ett nytt klimat i hela föreningen.

Här nedan lyssnar ni på podcasten!

http://allehanda.se/misc/poddar/natrassel/Poddrassel 11.mp3

RSS:
http://feeds.feedburner.com/Natrasselpodden