Haris hemska hakningsattack

Via Modo med Nordins videoklipp kan vi syna Janos Haris första utvisning i sömmarna; den som det blev så mycket rabalder om bland Modosupportrarna. Allting gick väldigt snabbt men jag har vevat klippet fram och tillbaka hela morgonen och tänkte nu försöka bryta ner den i olika punkter så att ni förstår vad som hände.

1. En sekund in i klippet ser man att Hari inte har någon möjlighet att ta över pucken från Hannes Hyvönen, eftersom han är flera skär efter finländaren. Redan där står det alltså klart att han måste göra något regelvidrigt för att om möjligt stoppa målchansen.

2. Tre sekunder in sträcker Hari med våldsam kraft fram sin klubba. Betänk att Hari är en vältränad ishockeyspelare – killen väger hela 72 kilo – som säkerligen har en del kräm i armmusklerna. Lägg därtill att en kompositklubba i runda slängar väger 500 gram.

3. Efter fyra sekunder ser vi hur klubbladet träffar Hyvönen i ryggen. Så vitt jag förstår var smällen så hård att vilken normal spelare som helst hade fallit ihop i svåra smärtor, men enligt halvsäkra källor har Hyvönen en ”blind fläck” på ryggen, en punkt där han inte känner någon smärta, och nu träffade Hari just den.

4. Det syns inte på klippet, men enligt samma halvsäkra källa hakade Hari fast med klubbladet i en söm i nederkant på Hyvönens tröja. Domaren Mikael Nord var bara ett par meter från situationen och hade bäst överblick av alla, därför kunde han tydligt se att brottet skulle rubriceras som hakning.

5. För utomstående ser det ut som att Hyvönen i lugn och ro försöker lägga en tunnel på Tellqvist men i själva verket var han chockad och mer eller mindre paralyserad över Haris extrema övergrepp.

6. 21 sekunder in i klippet sitter Hari i utvisningsbåset och ser helt likgiltig ut, han bryr sig mest om att torka av visiret trots att han nyss begått ett grovt brott. Ett tydligt karaktärsdrag för en iskall våldsverkare. Huvvaligen.

Jag hoppas att jag med dessa rader har fått Modosupportrarna att förstå att utvisningen var helt korrekt. Det enda man undrar över är varför det bara blev två minuter och inte fem plus match penalty och några matchers avstängning.

JON HÄGGQVIST

16 reaktioner på ”Haris hemska hakningsattack”

 1. Jag hoppas bara att folk som läser detta förstår ironi, annars kommer du få en hel del skruvade kommentarer =)

  Helt underbart ”post” i övrigt, fortsätt gärna såhär.

 2. Tack Jon. Nu förstår jag. Äntligen. 🙂

  I övrigt en okej insats av domarna tycker jag. Så länge man slipper en totaltiltande Morgan Johansson får man väl vara nöjd, eller?

 3. Jag har tittat på klippet också och måste ändå avvika från din tes. Jag tycker att det ser ut som att klubbladet träffar på ändalykten. Då borde väl brottet betitlas ”sexuell slashing” och inte hakning? Jag tycker dock precis som du att domaren borde ha tilldömt ett hårdare straff. Sexuella trakasserier på arbetet är ingen kul historia. Lika bra att mota olle i grind innan spelarna börjar ta varandra på suspen och kanske klämma på målvaktens kombinat när ingen ser. Skönt att se att domarkåren inte ser genom fingrarna när sådant här sker på plan!

 4. Jag tycker det ser ut som om Hari försöker hjälpa till. Liksom putta på lite fart eftersom han tyckte det gick för långsamt? Det i sig själv är ju även det en fruktansvärd handling.

 5. Grymt bra analyserat, jag insåg inte det oerhört grova övergrepp Hari begick iom sina handlinger vid denna incident!

 6. Jag är förundrad! Hur kan det komma sig att sånt får förekomma och inte leder till en avstängning. Tycker verkligen att Mikael Nord bör stängas av från fortsatt spel under resten av säsongen. Kanske för att gå igenom domarkursen en gång till.

 7. Stackars Hyvönen… hoppas han inte får men för livet efter den där smällen!

  Hahaha, det här var dagens mest klockrena!!! Skrattar så jag gråter! :’)

 8. nu värvar vi johan motin från timrå en back med framtiden framför sig=) sen hoppas jag näsan jobbar hårt för å få zuccarello på lån slut spel luktar ända hit till göteborg =) go modo!!!!

 9. Fantastiskt skrivet! Har du skickat den till domarbasen? Bör ju bli avstängningar för sånt där. Domaravstängning alltså!

 10. Hahaha bästa jag har läst på länge!
  Tror nog att du borde söka jobb hos AB, där kan du skriva en hel del med som folk inte bryr sig om

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *