Framstegen på Västra Engelbrekt

vastra-engelbrekt

Under torsdagen uppmärksammades de framsteg som skett på Västra Engelbrektsskolan det senaste halvåret. Utmärkelser och diplom delades ut till de elever som utvecklats, förändrat en ovana eller blivit en bättre vän och förebild för klasskompisar.

Själv är jag van att stipendium och utmärkelser delas ut i slutet av året till de högpresterande eleverna som alla redan vet vilka de är som ska få priserna. Därför var det något helt nytt att se hur skolan jobbar medvetet under hela året för att lyfta elevers positiva utveckling. Att de anstränger sig för att skapa en atmosfär av att alla kan utvecklas även om alla inte kan vara bäst på allt.

Det var en förmån att få vara med en dag som denna. Det var exempelvis otroligt fint att få sitta med när en klass från årskurs 2 berättade för varandra om sin klasskompis positiva utveckling. Jag blev imponerad att barnen både lagt märke till och kunde berömma en klasskompis utveckling. Det var fint för att all beröm var svår att hantera för killen som fick det.

Som alltid i media kan vi ibland läsa om dåliga, men ovanliga saker, som sker på våra skolor. Tyvärr blir det inte samma uppmärksamhet för alla små men viktiga framsteg som sker hela tiden. Jag är glad att det finns både lärare och elever som får möjlighet att fira och uppmuntra dessa framsteg.

Som politiker i kommunen blir jag stolt över skolor som så målmedvetet jobbar för att lyfta elever och ge dem verktyg att lyfta varandra.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *