M vill röra om i grytan för sakens skull och samtidigt ge SD makt

Moderaternas ledare Anna Kinberg Batra berättar att M mer än gärna vill ta över makten i Sverige med hjälp av SD. De lokala reaktionerna lät inte vänta på sig och Moderaternas regionråd Ola Karlsson berättar att ”det måste hända något i rikspolitiken”.

Det är tydligt att Moderaternas partiledning är pressad av dåliga siffror. Sannolikt försöker Anna Kinberg Batra hitta sätt att rädda sitt jobb och göra partiet relevant igen. Jag kan förstå Moderatledarens utspel med tanke på frustration i partiet.

Röra runt  i grytan viktigare än sakfrågorna
Jag har däremot svårt att förstå varför vissa Moderater går ut och välkomnar beskedet såsom Karlsson gör. Som dessutom verkar tycka att det viktigaste är att röra runt i grytan. Försvaret för att ta över styrningen av landet med hjälp av SD är att de vill se en förändring. Att ett regeringsskifte behövs. Och motivet är att ”regeringen inte levererar på flera punkter”.

SD är ett oprövat kort som saknar kompetens
Jag kan förstå att det finns moderater som inte är nöjda med en rödgrön regering. Men samtidigt är ju frågan hur landet skulle få en bättre styrning genom att SD. Frågan är hur de som helt oprövat kort skulle bidra till att landet styrs bättre.

Många moderater jag möter menar snarare på att Sverigedemokraterna har uppenbara problem med rasism i partiet, att de kommer med orealistiska och djupt problematiska politiska förslag och att de rent ut sagt saknar både erfarenhet och kompetens.

Kritiker inom M måste stå på sig!
Jag hoppas dessa röster står på sig inom M. Att de inte viker ned sig utan påtalar för sin partiledning att SD rent ut sagt är ett parti fyllt av amatörer. Ett partifyllt av företrädare som inte klarar av att lägga budgetar, som uttrycker sig rasistiskt och som både försvarar och uppmanar till våld mot flyktingar, muslimer, och oliktänkande. De har nämligen helt rätt i att SD inte är några att räkna med när en styr ett land, ett landsting eller en kommun.

Det är olyckligt när M-företrädare börjar låta som Trump-väljare. Som pratar om förändring som ett egensyfte utan att ha en tanke på vad vi kan riskera att få för cirkus som leder landet om de lyckas.

Edit: Även Moderaternas kommunalråd Anders Åhrlin välkomnar utspelet att samarbeta med SD för att fälla regeringen. Hans anledning rimmar även de lite ”Make America great again!”  såsom när han säger ”Sverige är påväg åt fel håll”, att samarbetet skulle vara ”bäst för Sverige” vilket leder till att ”Sverige kommer på rätt köl igen”.

 

 

Publicerat av

Niclas Persson

En kommentar till “M vill röra om i grytan för sakens skull och samtidigt ge SD makt”

  1. Bra talat Niclas! Det är viktigt att belysa vad det här utspelet verkligen innebär för svensk politik i form av politiskt kaos! Här får man bara vara glad för att både L och C står fast vid sina tidigare åsikter. Jag hoppas verkligen inte att de viker sig där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *