Ta tillvara på matsvinn är ett första steg att ta lite jävla ansvar för framtiden!

Inte många vet att det är lagom till påsk som vi svenskar konsumerat vår årliga andel av jordens resurser. Skulle alla leva som oss så behövs fyra jordklot. Och det har vi ju inte.

Men idag den 28 mars är faktiskt dagen då vi i Sverige börjar leva på kredit till kommande generationer. Allt vi köper från och med nu är ett lån av våra barnbarn, och försämrar deras förutsättningar att leva inom planetens gränser.

Att då äta lunch gjort på sånt som annars skulle slängas känns som ett bra och hållbart exempel på hur vi kan minska våra fotavtryck. Så idag har jag och min son Joar varit och ätit mat gjord på svinn på ICA maxi ute vid universitetet. Jag tycker deras Svinn Win-servering inne i butiken är så otroligt smart sätt att ta tillvara på det som börjar bli gammalt.

Vi kommer behöva fler sådana initiativ för att minska våra fotavtryck. Och för att konsumera mer hållbart. Jag vill i framtiden se ett Örebro där vi uppmärksammar och underlättar smartare konsumtion. Det är vad jag och mitt parti kommer jobba för i valet! För det är ju från Joar och barn som kommer efter honom som vi stjäl ifrån i det prylsamhälle vi lever i idag. Vi har ett förbannat ansvar att lämna jorden i gott skick till våra barn och deras barnbarn.

Här kan du läsa mer vad Miljöpartiet de gröna i Örebro vill göra för att göra vår konsumtion mer hållbar: http://orebro2030.se/hallbar-konsumtion-och-produktion/

#orebro2030 #hållbarkonsumtion #matsvinn #overshootday

Publicerat av

Niclas Persson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *