Sörman(C) lever i förnekelse om övergreppen vid Marieberg

Socialtjänstens fältare har länge varnat för stök, fylla och sexuella övergrepp som sker ute vid Marieberg på helgerna. Media rapporterar nu att en våldtäkt och ytterligare ett våldtäktsförsök ska ha skett där i helgen. Och någonstans måste det vara nog!

Ansvarigt kommunalråd Per Åke Sörman(C) intervjuas av P4 Örebro, och slår sig för bröstet kring att han fört dialog med ungdomar med bil och epa som intresse. Det gör mig förbannad. Sörman verkar gå i tron att hans försök att organisera ”bilburen ungdom” och få dem att starta en förening kommer förbättra situationen. Samtidigt som fältassistenter återigen larmar föräldrar om situationen och ber dem se det som sker med egna ögon.

Övergreppen är det verkliga problemet!

Sanningen är att inget har skett för att komma tillrätta med läget i Marieberg. Det är en miljö där framförallt unga tjejer riskerar att fara riktigt illa och utsätts för sexuella övergrepp. Det finns andra problem med stök och fylla också. Men just övergreppen är enligt mig det allvarligast som gör att vi som vuxna och som politiker måste agera.

Det är lätt att tro att Sörman inte ens ser problemet. Att helgerna i Marieberg med alkohol, fordon och låg vuxennärvaro blivit en miljö där övergrepp ofta sker. I stort sett varje helg. Uppenbart försöker Sörman nu lösa helt fel problem. Det är de som utsätts för övergrepp som vi måste ha för ögonen, och jobba förebyggande för att det inte ska få ske igen.

Jag har absolut inga problem med dialog, och tycker rent generellt att alla ungdomar bör starta eller gå med i en förening. Men det är banne mig inte lösningen för att komma till rätta med de övergrepp som sker i en miljö som är väldigt otrygg för många ungdomar.

Publicerat av

Niclas Persson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *